Mainos

Lukijat tyrmäävät minimissit: Lapset lapsina ilman meikkiä, kiitos!

MTV3:n lukijat keskustelevat pienten tyttöjen kauneuskilpailuista vilkkaasti Facebookissa.

Suomessa ollaan järjestämässä eräänlaista kauneuskilpailua 6-12 –vuotiaille tytöille. Kilpailun järjestävä Marjo Niittyviita vakuuttaa, ettei kyseessä ole amerikkalaistyylinen pikkumissikilpailu, vaan enemmänkin tyttöjen prinsessapäivä.

Suomen kauneustapahtumassa lapset ovat kaikki tuloksissa joko ykkösiä, kakkosia tai kolmosia. Kaikki siis kolmen parhaan joukossa, Niittyviita huomauttaa.

Keskustelu on iltapäivään mennessä kerännyt MTV3:n Facebook-sivuilla jo kuutisenkymmentä kommenttia. Valtaosa kommentoijista on pienten kauneuskilpailuita vastaan.

”Lapset on lapsia ja se ikä pitää antaa heidän olla leikeissään. Kauneuskilpailut ei ole lastenjuttuja !!”

”Tämän takana on raha. Lapsen itsetunnon vahvistaminen on keinotekoista ja väliaikaista, meikeillä, vaatteilla ja kilpailuilla.”

”Voisi toimia, jos aikuisia kiellettäisiin kokonaan osallistumasta.”

”Ei kiitos ja kumarrus! lapset lapsina ilman meikkiä, tissiliivejä ja napapaitoja, mitä nytkin jo kauppiaat jo tuputtaa päiväkoti-ikäsille - i rest my case”

”Ihan sairasta hommaa! On varmaan ihmisiä, jotka haluavat päästä julkisuuteen ja hyötyä kauniiden pienokaistensa avulla, mutta lasten kauneuskisat pitäisi lailla kieltää. Se on lapsuuden riistoa. Nyt jo 7-vuotiaat tuijottavat peiliin ja pitävät itseään liian lihavina ja rumina... Aikuisten kauneuskisoissakaan ei ole mitään järkeä. Oikein kiukuttaa tuollainen tymyys!”

”Pitääkö kaikki kaupallistaa? Lapsetkin. Ja samalla annetaan pohjaa sille, että vain ulkonäkö ja söpöys on tärkeintä.”

Keskustelijoiden seasta löytyy kuitenkin myös niitä, jotka kannattavat tyttöjen prinsessakilpailuita.

”Jenkkien kilpailut on naurettavia övereine meikkeineen ja pikkuaikuisineen mutta ei tämä suomiversio pahalta kuulosta. 10-vuotiaani saattaa hyvinkin haluta osallistua kun kuulee asiasta enkä meinaa kieltää.”

”Onhan ne ihan jees mutta toivottavasti ei mene amerikkalaisuuksiin”

”Itse olisin halunnut pienenä osallistua johonni tämmöiseen, mutta ei näitä silloin 90-luvun alussa ollut. Minusta aivan mahtava idea, varsinkin jos EI mennä siihen jenkki hullutukseen ja mennään sen mukaan mitä lapsi itse haluaa. Jutussahan oli se maininta, että pieni ehostus kuten poskipuna, huulikiilto ja kynsilakka on sallittuja. Näitähän tuntuu nykyään tuon ikäiset muutenkin käyttävän ja joskus jopa vielä muitakin. Kohtuus kun muistetaan pitää ja mennä lapsen ehdoilla, niin mikä vika tässä oikeasti on?? Saa tyttö olla edes sen yhden päivän prinsessana :)”

”Kasvattakoot jokainen perhe lapsensa niin kuin tahtoo...jos joku haluaa kauneuskilpailuja se on sitten niiden juttu...toiset pelaa lätkää...toiset harrastaa musiikkia...tai jotain jokaisen perheen oma asia”

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.