Mainos

Lukijat tasa-arvoisesta avioliittolaista: Onnitteluja, mutta myös haukkuja

MTV Uutisten lukijat ovat kommentoineet vilkkaasti tänään voimaan astunutta sukupuolineutraalia avioliittolakia. 

Lukijamme kommentoivat tasa-arvoista avioliittolakiuudistusta Facebook-sivuillamme varsin innokkaasti. Keskustelua on käyty niin puolesta kuin vastaan. Moni tahtoo osoittaa onnittelunsa uudistuksen myötä avioliittoon astuville.

– Rakkaus on suurin! Se ei kysy keneen rakastuu, onko se yhteiskunnallisesti sopivaa ja pahoittaako naapuri siitä mielensä. Suurenmoiset onnittelut! Tämän ei pitäisi olla keneltäkään pois, eräs lukija huomauttaa.

Myös muut uudistusta puoltavat lukijat muistuttavat, miten maailma muuttuu ja avioliitto sen mukana. Osa lukijoista myös kummastelee, miten uudistuksen seurauksena niin moni kuitenkin pahoitti mielensä. Kannustusta uusille aviopareille satelee kommenteissa kuitenkin runsaasti.

– Onnea! Hienoa, että tämä on nyt mahdollista Suomessa. Harmittaa, että moni on vieläkin näitä asioita vastaan ja perustelevat kielteistä mielipidettään Raamatulla ynnä muulla sellaisella, surullista. Älkää antako muiden ikävien kommenttien pilata mieltänne, vaan olkaa rohkeasti ja onnellisesti kaikki sitä mitä olette, eräs lukija kannustaa.

Asian vastustajat ilmaisevat tyytymättömyytensä:

-Miksi tästä tuloo onnitella, voi surun päivää. Sairaaksi mennyt tää Suomi, kritisoi yksi lukija.

-Lopettakaa tuo tyhmä hömpötys, avioliitto on miehen ja naisen välinen asia, valittaa toinen.

Jotkut vastustajat ovat myös huolissaan avioliittouudistuksen vaikutuksista samaa sukupuolta olevien parien lapsiin.

-Mikäli saavat adoptoida niin se tulee tietämään paljon koulukiusaamista, todetaan eräässä kommentissa.

Toisaalta moni tasa-arvoista avioliittolakia vastustava kommentoija hyväksyy kuitenkin samaa sukupuolta olevien välisen rakkauden.

– Ei kai se missään ole kiellettyä rakastaa samaa sukupuolta olevaa, mutta onko se naimisiinmeno ainut tapa osoittaa rakkautta? On ihan sama jos miehet tai naiset rakastavat toisiaan tai jos menevät naimisiin, mutta kirkossa sitä ei tarvitsisi tehdä.

Moni vastustaja onkin sitä mieltä, että tasa-arvoinen avioliitto on Raamatun vastainen, eikä sitä siksi pitäisi hyväksyä. Uudistuksen puolustajat kuitenkin muistuttavat lain ja uskonnon erillisyydestä.

– Suomessa ei onneksi noudateta Raamattua vaan Suomen lakia. Se ei ole minulta tai sinulta pois, että nais- tai miespari voi mennä naimisiin ja on lain silmissä tasa-arvoisessa asemassa, yksi lukijoista korostaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.