Lukijat pohtivat: Kannattaako ensivaikutelmaan luottaa?

Koti-osio tiedusteli tuoreimmassa kyselyssään lukijoiden mielipidettä siitä, kannattaako ensivaikutelmaan luottaa.

Kysely jakoi lukijoiden mielipiteet melko tasaisesti. Suurin osa (56,8 prosenttia) vastaajista oli sitä mieltä, että ensivaikutelmaan voi luottaa jossain määrin.

– Monta kertaa on pitänyt saamani ensivaikutelma paikkansa. Yleensä ihmisen sisin näkyy päällepäin, kun tarkkailee sitä, miten hän käyttäytyy muita kohtaan ja siitä miten aidolta hän vaikuttaa, kommentoi nimimerkki Kivi.

– Useimmiten pystyn päättelemään ensitapaamiselta, että onko ihminen tutustumisen arvoinen vaiko ei. Pidän huumorintajuisista, iloisista, positiivisista, avoimista ihmisistä.Jos toinen vain tuijottaa kuin peto saaliseläintä tai alkaa valittamaan asioista tai on kovin sisäänpäin kääntyväisen oloinen, niin eipä kiinnosta tutustua. En pidä nipottajista! Olen työpaikalla tosin havainnut, että jotkut, etenkin miehet,yrittävät esittää jotain ihmeen totista hevarikovista, mutta ajanmittaan sisältä onkin löytynyt hauska ja herkkä kaveri, mietti puolestaan nimimerkki paula.

Yli 20 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että ensivaikutelmaan kannattaa ehdottomasti luottaa.

– Ainakin sellainen ihminen voi luottaa ensivaikutelmaan, joka on luonteeltaan ihmistuntija. Omaan sisäiseen vaistoon kannattaa luottaa. Itse monta kertaa olen törmännyt tähän, totesi nimimerkki sAde.

Täsmälleen saman verran ääniä keräsi myös vastausvaihtoehto, jonka mukaan ensivaikutelmaan ei kannata luottaa, koska sisin ei näy päälle.

– Moni kakku päältä kaunis , sisältä täysin mätä . Ihminen voi mielistellä ja näyttää parhaat puolensa saadakseen haluamansa , mutta loppujen lopuksi voi tavallisessa arkielämässä kohdatessa olla täysin läpimätä kieroilija ja selkäänpuukottaja . Itselläni on sen verran herkät vaistot että jo ensi näkemältä tiedän ja tunnen että onko uusi tuttavuuteni sen arvoinen että häneen kannattaa lähemmin tutustua . Jos ensi vaikutelma on luotaan työntävä ja epämiellyttävä , niin se tuskin muuttuu vaikka sitten kuinka " väkisin " haluaisin tutustua kaveriin . Kyllä se pitää heti ensivaikutelma olla miellyttävä kokemus jotta jaksaa uusi kaveri kokonaisuutena kiinnostaa , kommentoi nimimerkki nekku.

– Sikaa saa säkissäkin, totesi puolestaan nimimerkki ukk lyhyesti ja ytimekkäästi.

Osallistu Koti-osion uuteen kyselyyn! Tällä kertaa kysymme, ahdistaako asuntolaina sinua? Osallistu kyselyyn ja perustele vastauksesi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja