Mainos

Lukijat perheväkivallasta: Puuttua pitää, järjestelmässä vikaa

MTV Uutiset kertoi eilen tapauksesta, jossa silminnäkijä oli todistanut julkisella paikalla tapahtunutta perheväkivaltatapausta Helsingissä. MTV Uutisten lukijat ovat ottaneet asiaan aktiivisesti kantaa netissä.

Moni uutista kommentoinut lukija kertoo, että tilanteesta riippumatta puuttuisi väkivaltaiseen käytökseen. 

- Kyl menen väliin jos naista tai lasta lyödään. Kärsin itse jälkiseuraamukset, Timo kommentoi asiaa Facebookissa. 

- Ei ole häpeä olla rohkea. Olkoon kulttuuri mikä tahansa niin pitää osata puolustautua ja puolustaa. Todella valitettavaa on, että moni heikko joutuu kärsimään. Valitettavan monet omaisetkin sulkevat silmänsä läheistensä vaikeuksista, nimimerkki gigu76 puolestaan sanoo. 

Oikeusjärjestelmä mietityttää

Vaikka kommentoijat pitävät väkivallantekoja raukkamaisina, osaa mietityttää puuttumisen oikeutus. Oikeusjärjestelmän oikeudenmukaisuuden ei koeta olevan kohdallaan.

- Menin joskus väliin ja läheltä piti, että itse en saanut syytettä pahoinpitelystä, Lunkki kirjoittaa. 

- Menin väliin, kun isä ojensi poikaansa. Sain itse oman osuuteni isän kädestä, nimimerkki naamaruvella kertoo.

Nimimerkki Betty Bucketin mukaan suomalaiset ovat liian arkoja ja toisaalta osaamattomia puuttumaan toisten epämiellyttäviin riitoihin.

- Jos jotain outoa tai epämiellyttävää tapahtuu niin luikitaan häntä koipien välissä pois paikalta. Minusta se on raukkamaista käytöstä, Betty Bucket sanoo.

Piikin mielestä kyse ole arkuudesta vaan siitä, että moni sivullinen, joka on puuttunut pahoinpitelyyn on joutunut itse syytteeseen. 

- Miksi ottaa riskiä auttamalla, jos itse olet kohta häkissä, Piikki kysyy.

Häpeä estää ilmoittamasta

Eräs lukija kertoo oman ikävän tarinansa nimettömänä. 

- Mieheni pahoinpiteli minut ensimmäisen kerran kun olin neljännellä kuukaudella raskaana. Piti olla viimeinen kerta, vaan ei ollut. Välissä olin jo niin huonossa hapessa, että olisi ollut sairaalareissun paikka, mutta maineen menetyksen pelossa en koskaan mennyt. 

Myös hänellä on kokemuksia siitä kuinka kukaan ei välittänyt, vaikka tämä oli huutanut apua.

- Olimme Kanarian saarilla lomalla. Illalla tuli eripuraa ja kokemuksesta jo tiesin mihin tapahtumat johtavat. Olimme hotellissa, joka oli täynnä suomalaisia. Kun tilanne alkoi kärjistymään pakenin mies kintereilläni. Allasalueelle päästessä huusin, että auttakaa nyt helvetti, kun tuo hullu jahtaa! Yllätys yllätys, kukaan ei puuttunut. Katsoivat minua kuin mielipuolista vaikka mies jahtasi minua. Loppua tuskin täytyy kertoa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja