Lukijat omakotitaloista: Työmäärä ahdistaa, rauha houkuttaa

Asukasbarometri-tutkimuksen mukaan suurin osa suomalaisista unelmoi omakotitalosta. Lukijoista 60 prosenttia oli tuloksen kanssa samaa mieltä, mutta noin 40 prosenttia asuu mieluusti kerros- tai rivitalossa, koska omakotitalon hurja työmäärä hirvittää ja huolettomuus miellyttää.

Koti-osion lukijoista hieman yli 60 prosenttia kokee, että omakotitalossa asuminen on paras muoto asua. Moni arvostaa omaa rauhaa.

– Ihan puhtaasti siitä syystä (omakotitalo on paras asumismuoto), että ei ole seinänaapureita.Omassa talossa saa tehdä mitä tahtoo ja koska tahtoo. Omalla pihalla saa tehdä mitä itse tahtoo eikä tarvitse sauhuta eläinten jätöksistä tai tupakan tumpeista, toteaa nimimerkki Paula.

– Ei tarvitse miettiä, että viitsiikö vielä laittaa pesukoneet päälle vai häiritseekö se naapureita. Jos vauva itkee illalla rivitalon tai kerrostalon naapurit hermostuvat. Omakotitalossa oma rauha, kirjoittaa nimimerkki "R".

Moni kuitenkin kokee, että omakotitalo aiheuttaa liikaa työtä ja on usein sijainniltaan kaukana palveluista.

– Rakennettu ja myyty kaksi omakotitaloa. Paljon meni rahaa ja ikuinen työmaa: Lomat kuluivat puutarhan hoidossa ja talojen ylläpitämisessä. On myös kallis asumismuoto ja remontit kustannat aina yksin. Kerrostalo on ehdottomasti huolettomampi, toteaa nimimerkki "Äityli".

Osa lukijoista on myös sitä mieltä, että todellisuus on kaukana unelmasta.

– Omakotitalot ovat usein pimeitä ja sijaitsevat huonojen yhteyksien päässä. Olen lapsuuteni omakotitalossa viettänyt ja sen kunnossapito ja kunnossapidon kustannukset on kaukana siitä unelmasta mitä monilla on, kirjoittaa nimimerkki "Black Dog".

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja