Mainos

Lukijat Kataisen kotiäitipuheista: "Kokeilisit itse", "Väärin tulkittu"

MTV3:n Uutisten Facebook-sivuilla on sekä haukuttu että ymmärretty pääministeri Jyrki Kataisen ehdotusta, jonka mukaan kotiäitien ja -isien pitäisi palata nykyistä aiemmin töihin osa-aikatöiden avulla.

Katainen sanoo Helsingin Sanomissa, että Suomen pitäisi ottaa mallia Ruotsista, jossa pienten lasten vanhemmat tekevät osa-aikatyötä enemmän kuin vanhemmat Suomessa. Katainen kiittelee ruotsalaista yrityskulttuuria, joka mahdollistaa tämän.

Monien mielestä Kataisen ehdotus on hyökkäys kotiäitejä vastaan. Eräs kotiäiti puolustelee kokopäivätointaan:

– Itse palasin töihin yhdeksän vuotta sitten, kun tyttäreni oli kolme kuukautta. Ei hyvä. Nyt kun olen kotona, lasten koulukin menee paremmin – tulee jopa kymppejä kokeista.

"Hei haloo, väärin otsikoitu"

Muutama lukijoista huomauttaa, että Kataisen kärki kohdistuu kotiäitien sijaan muuhun yhteiskuntaan.

– Hei haloo, juttuhan on vain väärin otsikoitu. Katainen kannustaa yrityksiä luomaan sellaisia malleja, että hoitovapaalla olevat äidit voisivat halutessaan tehdä osa-aikatöitä ja olla silti lastensa kanssa kotona, kirjoittaa yksi lukija.

– Eikö tuo Kataisen lausunto enemmän patistanut liike-elämää muokkaamaan yrityskulttuuria perhe-elämää suosivaan malliin, kuin perheestään huolehtivia äitejä töihin lastensa kustannuksella, kirjoittaa toinen.

Monet lukijat torppaavat Kataisen idean käytännössä huonoksi:

– Mistähän työpaikat tänne syrjäseuduille, kysyy yksi.

– Osa-aika-töihin? Kannattaisi ihmeessä Kataisenkin kokeilla, puolikas palkka, ei lainkaan lomia, ei turvaa työn jatkuvuudesta

– Jos siinä olisi taloudellisesti järkeä, niin mielelläni menisinkin. Mutta hoitomaksut kolmesta lapsesta, työmatkakulut yms. Tulee persnettoa, jos lähden töihin ennen kuin oikeus kotihoidontukeen päättyy.

(MTV3)

Katso Niko Rannan juttu (Seitsemän uutiset 13.11.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.