Mainos

Lukijat innostuivat jakamaan vinkkejään netissä: Näin auto säilyy lämpimänä

MTV3:n lukijat ovat innostuneet jakamaan vinkkejä taistelusta kylmiä automatkoja vastaan MTV3:n Facebook- ja nettisivuilla.

Eilen kerroimme kiuruveteläisestä Jari Tikkasesta, joka lämmittää kylmiä automatkojaan Savossa sahaamalla styroksista paloja ja asettamalla ne etupenkkien taakse. Näin auton etuosa lämpenee nopeammin.

Luovimmat autoilijat askartelevat Tikkasen tapaan autostaan lämpimän. Eräs nettisivujen kävijä kertoo, että hänellä on etupenkin takana koiraverkkoa varten kiinnikkeisiin sopiva tanko, josta riippuu nippusiteellä rullaverho. Sen voi napsauttaa alas joko etu- tai takapenkin taakse matkustajamäärän mukaan. Kirjoittajan mukaan verho ei varsinaisesti eristä, mutta estää lämpimän ilman katoamisen takakonttiin.

Toinen nettisivujen kirjoittaja neuvoo tarkastamaan jäähdyttimen nesteen pakkaskestävyyden – Se kun herkästi pääsee laimenemaan, jos mukaan lisätään pelkkää vettä.

Kolmas luottaa perinteisiin kylmänkarkotuskeinoihin:

– Ostin Shelliltä karvahatun 17€, koirannahkarukkaset on minulla ollut aina, turkishaalarit ja huopikkaat jalkaan niin ei palele, sitten hyppään Valttiruunan rekeen ja eikun rankamehtään, töistä saa loppulämpimän, kirjoittaja opastaa.

Facebookissa muistutetaan, että jos auton vesijohto meinaa jäätyä, estää pieni jatkuva virtaus yleensä jäätymisen.

Kaikista helpoin keino on käyttää sisätilanlämmitintä, huomauttaa eräs Facebook-kommentoija. Tällöin auto on lämmin jo ennen matkaan lähtöä.

Facebookin autokonkarit kertovat myös, että akun vuoraaminen auttaa pitämään tehot pidempään menopelin sisällä.

Kolmen lapsen äiti soveltaisi Tikkasen vinkkiä paitsi ilman, myös äänen eristämiseen:

– Tätä keksintöä voisi näin kolmen lapsen äitinä soveltaa ja tekaista tuohon styroksien paikalle äänieristetyn peliksilasin. Näkisi mitä takapenkillä tapahtuu, muttei korvat rasittuisi siitä jatkuvasta nahistelusta, äiti kirjoittaa.

Myös MTV3:n toimituksessa on törmätty pakkasilla temppuilevien autojen ongelmiin. Viime talvena Lappeenrannassa -40 asteen pakkasilla autoillut toimittaja neuvoo asettamaan pahvinpalan auton eturitilän taakse moottoritilaan, jolloin moottoritilaan ei kerry niin helposti lunta. Keino toimi kuulemma hyvin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.