Mainos

Lukijat ahmivat kotimaisia uutuusteoksia

Vaikka kirjailija Leena Lehtolaisen dekkari Oikeuden jalopeura julkaistiin vasta elokuun puolivälissä, se on noussut jo nyt elokuun myydyimmäksi kotimaiseksi kaunokirjaksi. Saavutus on merkittävä sikälikin, että uutuudessa päähenkilö on tutun Maria Kallion sijaan räväkkä henkivartija Hilja Ilveskero.

Dekkarikuningatarella menee muutoinkin lujaa, sillä Lehtolaisen teoksista solmitaan jatkuvasti uusia käännössopimuksia ja niitä on myyty maailmanlaajuisesti jo 1,8 miljoonaa kappaletta.

Alkava kirjasyksy näyttää innostavan kotimaisen kirjallisuuden lukijoita kovasti, sillä kymmenen myydyimmän teoksen joukossa on kahdeksan uutuutta. Aiemmin julkaistuista teoksista Top10-listalle on kiilannut vain Tuomas KyrönMielensäpahoittaja (sija 7) ja Sofi Oksasen ikisuosittu Puhdistus (sija 10).

Kaari Utrion päätös lähteä Tammesta oman perheyhtiönsä Amanitan kirjailijaksi näyttää kannattaneen, sillä Utrion kuukausi sitten julkaisema ihmissuhdedraama Oppinut neiti on elokuun toiseksi myydyin kaunokirja.

Kolmantena on Kari Hotakaisen yhteiskunnan murrosta hotakaismaisella huumorilla käsittelevä Jumalan sana.

Seuraavilla sijoilla on kolme uutuusdekkaria: Matti RöngänVäärän maan vainaja, Taavi SoininvaaranPunainen jättiläinen ja Reijo MäenMustasiipi.

Lisäksi kymmenen kärkeen on päässyt Juban uusin Viivi ja Wagner - Vieläkin yhdessä -sarjakuva (sija) ja Karo Hämäläisen vuoden 2008 rahoitusmarkkinakriisistä kertova Erottaja (sija 9).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.