Mainos

Lukijat äänestivät: Tässä on vuoden 2011 uutisjuttu

Vuoden 2011 uutisjuttu -kisan voittajasta ei ole epäilystäkään - ylivoimainen ykkönen on jääkiekon MM-kulta viime keväältä.

MM-finaalissa voitto oli makea: Suomi murskasi Ruotsin 6-1. Vuoden uutisjuttu -äänestyksessäkin leijonat kahmivat yli neljänneksen annetuista äänistä.

Viime vuosi oli uutisiltaan kuitenkin myös synkkä ja järkyttävä. Tämä näkyy myös MTV3 Uutisten verkkosivujen uutisäänestyksessä.

Toiseksi yleisimmin vuoden uutisjuttuna pidetään Norjan joukkosurmia. Heinäkuun lopulla Oslon pommi-iskussa ja Utöyan saaren verilöylyssä kuoli yhteensä 77 ihmistä.

Kolmanneksi parhaiten vuoden 2011 uutisista mieleen jäivät Japanin maanjäristyys ja sitä seurannut tuhoisa tsunami. Maa järisi Japanissa maaliskuussa. Norjan ja Japania uutisia äänestettiin lähes yhtä paljon. Kumpikin sai noin 15 prosenttia äänistä.

Neljänneksi merkittävimpänä uutisena pidettiin Osama bin Ladenin surmaa. Bid Laden kuoli amerikkalaisjoukkojen iskussa toukokuun alussa.

Viidennelle sijalle ylsi "iso jytky" eli perussuomalaisten suuri vaalivoitto eduskuntavaaleissa. Jytky tuli huhtikuussa.

Viime vuosi muistetaan myös muun muassa Arabimaiden kansannoususta sekä tuoreimmin tapaninpäivän sähköjä katkoneesta myrskystä.

(MTV3)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.