Lukijan kuvat: Joskus se voi olla pienestä kiinni

MTV Uutisten lukija onnistui kuvaamaan viikonloppuna läheltä piti-tilanteen kauriin tien ylityksestä.

Lauma kauriita oli ollut perjantaiaamuna syömässä tien 130 vieressä sijaitsevalla pellolla, kun ne olivat yllättäen lähteneet ylittämään tietä Klaukkalan risteyksen lähistöllä.

– Siinä tuli sellainen kuuden kauriin lauma yksitellen tien yli, noin 50-100 metrin välein, kertoo tilanteen ikuistanut Armas Koivisto MTV Uutisille.

Koivisto oli havainnut lauman jo aiemmin useana eri päivänä. Mies kantoi tämän vuoksi mukanaan kameraa toiveenaan napata lauman ruokailusta.

Perjantaina napattuihin kuviin tallentui kuitenkin hieman enemmän menoa ja meininkiä, kun ruokailun sijaan kauriit päätyivät testaamaan autoilijoiden tarkkaavaisuutta.

Koiviston mukaan lauman tien ylitys ei aiheuttanut kuitenkaan onnettomuuksia.

– Tiellä oli hyvä näkyvyys tapahtuma-aikaan ja fiksut ihmiset osasivat ennakoida ja hiljentää vauhtia.

– Kohtuullisen läheltä se silti meni, Koivisto arvioi kuvaan tallentuneesta kauriista.

– Jos vauhtia olisi ollut 80 kilometriä tunnissa, niin kyllä siinä olisi voinut yllätys käydä.

Peuraonnettomuuksia tapahtuu eniten maan etelä- ja lounaisosissa Uudenmaalla, Varsinais-Suomessa ja Pirkanmaalla. Vilkkainta turma-aikaa on vuoden loppu, erityisesti marraskuu. Myös alkukesästä peuraonnettomuusriski on suuri.

Liikenneviraston mukaan vuonna 2012 sattui hieman yli 5000 hirvi- ja peuraeläinonnettomuutta, näistä peuraturmia oli 3881. Turmien seurauksena loukkaantui 35 ihmistä. Tiedot perustuvat poliisin ilmoittamiin onnettomuuksiin.


 

Lue myös:

    Uusimmat