Mainos

Lukijakommentteja iPadista: odotettu uutuus vai turhake?

Applen uutuutta, kosketusnäytöllä varustettua iPadia ei saa vielä Suomen markkinoilta. Uutuus kirvoittaa kuitenkin mielipiteitä laitteen hyödyllisyydestä - tai hyödyttömyydestä. Miten MTV3:n nettikeskustelijat kommentoivat uutta tabletkonetta?

Nettikeskustelun perusteella käy ilmi, että jotkut ovat kysytyn laitteen jo hankkineetkin, ja todenneet sen käteväksi monitoimimasiinaksi. Hyviksi puoliksi nostetaan muun muassa langaton käyttömahdollisuus sekä näytön ominaisuudet. Eräs kirjoittajista hehkuttaa:

"Minulla on käytössä iPad jonka toin jenkeistä. Siihen loppui tavallisen läppärin käyttö, joita meillä on 2 kotona. Miksi pidän siitä: painaa 600g , ei lämpene, nopea. Kirjojen ja lehtien lukeminen ihan omaa luokkaansa."

Monta mediaa samassa laitteessa

Osa kommentoijista kehuu sitä, että iPadiin on saatavilla ohjelmia, jotka ovat sillä luontevampia kuin perinteisellä tietokoneella:

"TabToolkit on kitaransoittoa harrastaville täydellinen ohjelma", sanoo nimimerkki "Steve" ja jatkaa:

"Uskonkin että laitteen tarkoitus on muuntua ohjelmien kautta aina uudeksi kokemukseksi täysin sen mukaan, mitä sillä pyritään tekemään".

Monissa puheenvuoroissa sanotaan, että iPad soveltuisi hyvin vapaa-ajan tekemisiin, mutta ei niinkään työvälineeksi. Nimimerkki "Tuleva käyttäjä" korvaisi sillä jopa sanomalehden aamupalapöydässä.

"Vielä kun sisältäisi digivirittimen ja voisi katsoa televisiota niin ottaisi haltuun kaikki perinteiset mediat ja niihin käytetyn ajan", Tuleva käyttäjä kommentoi.

Eräs keskustelija on samoilla jäljillä, ja enteileekin sanomalehtien aseman heikentymistä uudenlaisten teknologioiden myötä:

"Ei osata vielä lukea päivittäislehtiä näytöltä mutta kun sukupolvi joka sen osaa tulee niin tällaisia laitteita tarvitaan, eli ollaan kehityksen alkumetreillä. Tätä ei meidän paperimiehet osaa vielä pelätä mutta se aika tulee.."

"Tässä vain keksitään pyörää uudestaan"

Osa keskustelijoista epäilee, tuoko iPad lopulta mitään uutta markkinoille. Sekin arveluttaa, onko iPad vielä täysin valmis tuote:

"En ymmärrä mitä uutta tässä laitteessa on, paitsi ehkä sitä edeltänyt hypetys. Samantapaisia "tuhru-ruutuisia" koneita on ollut markkinoilla jo pitkään ja iPadissa pyörä on keksitty vain uudestaan", kommentoi yksi keskustelija. Toinen jatkaa:

"Vaikuttais siltä, että on vielä vähän keskeneräinen – puuttuu uusia, helppoja ja mielenkiintoisia ominaisuuksia joita muissa laitteissa ei ole".

Joidenkin mielestä iPad on yksinkertaisesti turha. Eräs keskustelija näkee laitteen "kalliina brändileluna, jonka todellinen käytettävyys jää jälkeen älypuhelimesta tai kannettavasta".

Samoilla linjoilla jatkaa nimimerkki "Antti":

"En tiedä miksi ikinä tuon ostaisin. Miniläppärin (jossa on ihan oikea näppis ja Windows eli käyttömahdollisuudet rajattomat) saa yli puolta halvemmalla. Jos taas haluan älypuhelimen, ostan iPhonen joka sekin on rutkasti padia halvempi, kulkee taskussa ja korvaa kännykän. iPad on täysi turhake."

Nähtäväksi jää, millaisen aseman iPad saa kuluttajien keskuudessa. Suomeen iPadia saadaan vielä odotettua myöhemmin, sillä viimeisten tietojen mukaan kansainvälinen lanseeraus on viivästynyt kuukaudella. Tähän syynä on se, että laite on ollut Yhdysvaltain markkinoilla odotettua suurempi hitti.

Lue toimittaja Jari Heikkilän juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.