Mainos

Lukibussi aloittaa Uudellamaalla Tuusulasta

Oppimisvaikeuksista ja erilaisesta oppimisesta tietoa jakava lukibussi saapuu Uudellemaalle. Lukibussi aloittaa Uudenmaan-kierroksensa torstaina ja perjantaina Tuusulasta.

Ensi viikolla vuorossa on maanantaista tiistaihin Kerava ja keskiviikosta perjantaihin Järvenpää. Loppukuusta lukibussi käy vielä Mäntsälässä ja Pornaisissa. Uudenmaan pohjoisosista kierros jatkuu pikku hiljaa kohti etelää. Helsinkiin ja ympäryskuntiin tiedotuskampanja saapuu alkuvuonna.

Lukibussi on kiertänyt maata jo runsaan vuoden ajan. Vuoteen 2004 kestävä Euroopan sosiaalirahaston hanke kiertää kaikissa Suomen kunnissa kertomassa oppimisvaikeuksista. Oppimisvaikeuksista kärsivien lisäksi tietoa halutaan jakaa ainakin opettajille, sosiaalialan työntekijöille ja työvoimaviranomaisille. Samalla esimerkiksi kansalaisopistoja, työvoimahallintoa ja kirjastoja kannustetaan yhteistyöhön. Tavoitteena on rakentaa kaikkiin Suomen kuntiin toimiva lukiverkko.

Lukibussi-hankkeessa ovat mukana muun muassa Suomen kuntaliitto, Erilaisten oppijoiden liitto, Opetushallitus, Kela ja Suomen kirjastoseura.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.