Mainos

Lukashenko omi diplomaattiasunnot

Kiista Valko-Venäjän pääkaupungin Minskin diplomaattikorttelista on saanut jälleen uuden käänteen, kun presidentti Aleksandr Lukashenko julisti parinkymmenen maan suurlähettiläiden virka-asunnot omikseen.

Presidentti Lukashenko teki tiettäväksi, että diplomaatit, jotka ovat luulleet asuvansa diplomaattista erityisasemaa nauttivalla alueella, ovat itse asiassa "vieraina" presidentin tiloissa presidentin naapureina. Valko-Venäjän hallitus oli vasta keskiviikkona antanut periksi kiistassa. Omavaltaisuudesta kotona ja ulkomailla arvosteltu presidentti Lukashenko määräsi alkujaan asunnot tyhjennettäviksi korjauksia varten kesäkuun 10. päivään mennessä. Viime hetkellä hän kuitenkin pidensi aikaa viikolla, ja määräajan kuluttua keskiviikkona umpeen suurlähettiläille ilmoitettiin, ettei uutta määräaikaa anneta.

Karkotetuista suurlähettiläistä viisitoista, mm. Yhdysvaltain, Ranskan, Japanin ja Saksan, ovat kieltäytyneet poistumasta asunnoistaan vedoten kansainväliseen sopimukseen diplomaattien koskemattomuudesta ja erivapauksista. Suurlähettiläät ovat myös varautuneet viranomaisten uhkaamiin sähkö- ja vesikatkoihin ja varustautuneet matkapuhelimin ja sähkögeneraattorein. Kaikki suurlähettiläiden virka-asunnot on vuokrattu Valko-Venäjän valtiolta.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.