Mainos

Lukashenko: Lännen pysyttävä erossa Valko-Venäjästä

Samaan aikaan kun maan presidentti jyrähteli länsimaille, Valko-Venäjän turvallisuusjoukot pahoinpitelivät ja pidättivät opposition ehdokkaan.

Valko-Venäjän presidentti Aleksandr Lukashenko komentaa länsimaisia arvostelijoita pysyttelemään kaukana maan sisäisistä asioista.

- Ei ole lännen asia opettaa meille ihmisoikeuksia. Hoitakoot he omat asiansa. He ovat syösseet koko Lähi-idän vereen, Lukashenko julisti yli kolme tuntia kestäneessä puheessaan.

Valko-Venäjä valmistautuu parhaillaan myöhemmin tässä kuussa pidettäviin presidentinvaaleihin. Lukashenko on vakuuttanut ryhtyvänsä kaikkiin tarvittaviin toimiin estääkseen lännen tukemat kumoushankkeet maassa.

Samaan aikaan kun presidentti jyrähteli länsimaille, Valko-Venäjän turvallisuusjoukot pahoinpitelivät ja pidättivät opposition ehdokkaan.

Opposition ehdokas Aleksandr Kozulin yritti rekisteröityä osalliseksi joukkokokoukseen, jossa Lukashenko puhui. Siviiliasuiset poliisit kuitenkin iskivät hänet maahan ja veivät hänet mennessään. Kozulinin edustaja kertoi myöhemmin illalla, että Kozulinia pidettiin poliisiasemalla.

- Hänet on pahoinpidelty aika pahoin, edustaja sanoo.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.