Mainos

Luitaan murtanut Castro vakuutti jatkavansa töitä

Fidel Castro kompastui keskiviikkona televisiokameroiden edessä ja mursi polvilumpionsa ja käsivartensa. Hän vakuutti ryhtyvänsä töihin välittömästi leikkauksen päätyttyä.

Polvileikkauksesta toipuva Kuuban presidentti Fidel Castro kiirehti vakuuttamaan, ettei loukkaantuminen estä häntä tekemästä töitä. 78-vuotias Castro kompastui keskiviikkona televisiokameroiden edessä Santa Claran kaupungissa pitämänsä puheen jälkeen ja mursi polvilumpionsa ja käsivartensa.

Kolmituntisessa leikkauksessa Castron haljennut polvilumpio ommeltiin kokoon. Hän kertoi kieltäytyneensä nukutuksesta, jotta voisi jatkaa työntekoa heti leikkauksen päätyttyä. Osa 30 000 hengen yleisöstä puhkesi kyyneliin, kun Castro kompastui puhujakorokkeen portaissa pidettyään tunnin mittaisen puheen taidekoulun valmistujaisjuhlassa. Pystyyn autettu johtaja kiirehti vakuuttamaan yleisölle, etteivät kipsit estäisi häntä hoitamasta maan asioita.

- Tämä tekee varmasti Kuuban johdolle selväksi mitä tapahtuu, kun Castro ei enää pidäkään kaikkea koossa, yhdysvaltalainen Kuuba-tutkija Julia Sweig totesi.

- Hän on sovunrakentaja, eikä se ole muuttunut ajan kuluessa.

Castron terveydentila on kiinnostanut tarkkailijoita erityisesti sen jälkeen, kun hän menetti hetkeksi tajuntansa kesken puheenpidon kesäkuussa 2001.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.