Mainos

Luhtanen pyytää selvitystä Loimaan turmasta

Tieliikennelaitoksesta painotetaan, ettei onnettomuustien hoitoa laiminlyöty perjantai-iltana.

Loimaan onnettomuus 21.1.2005

Liikenneministeri Leena Luhtanen on pyytänyt Tiehallinnolta lisäselvitystä Loimaan perjantaisesta liikenneonnettomuudesta. Selvityksen takaraja on 4. helmikuuta.

Valtatie 9:llä kuoli myöhään perjantai-iltana seitsemän ihmistä henkilöauton ja tilataksin kolaroitua.

Samalla liikenne- ja viestintäministeriö odottaa onnettomuusalueen kunnossapidosta vastaavalta Tieliikelaitokselta kuvausta onnettomuustilanteesta. Tiehallinnon tulee selvittää, mitkä ovat Valtatie 9:n tienpidon laatutasovaatimukset ja mitä huoltotoimia Tieliikelaitos oli tehnyt onnettomuuspäivänä tieosuudella.

Ministeriö haluaa tietää myös, miten urakoitsija oli huomioinut säätiedot ja miten kunnossapitoa valvotaan.

Teiden talvihoitoa päätettiin parantaa vajaa vuosi sitten Konginkankaan suuronnettomuuden jälkeen. Nyt ministeriö joutuu selvittämään, kuinka työssä on onnistuttu.

- Haluan tietää myös, minkälaisia taloudellisia seuraamuksia urakoitsijoille on asetettu, jos teiden huoltotaso ei vastaa sovittua, Luhtanen sanoo.

Tiehallinto on arvostellut Tieliikelaitosta siitä, ettei tietä ollut aurattu perjantai-iltana riittävästi Loimaan onnettomuuspaikalla.

Tieliikelaitos: Epäonnistuimme osittain

Tieliikelaitos epäonnistui osittain valtatie 9:n kunnossapidossa viime perjantai-iltana, sanoo Tieliikelaitoksen toimitusjohtaja Heikki Koivisto.

- Mistään laiminlyönnistä ei kuitenkaan ole kyse, hän painottaa.

Tiehallinnon mukaan tienhoitotoimet eivät onnettomuusiltana riittäneet vaaditun laadun saavuttamiseen. Tiehallinto katsoo, että Tieliikelaitoksen kalusto olisi riittänyt tilanteen hoitamiseen.

Tienhoitotoimien vähäisyys johtui Tiehallinnon mukaan urakoitsijan tekemistä arvioista. Urakoitsijan eli Tieliikelaitoksen Turun ja Porin palveluyksikön arviot olivat perustuneet säätietoihin ja alkuillasta tehtyyn tien tarkastukseen.

Loimaan onnettomuuspaikka oli suolattu ja aurattu perjantaina noin kello 17. Onnettomuus tapahtui noin viiden ja puolen tunnin kuluttua.

Alustavien tietojen mukaan turmapaikalla oli tuolloin lunta ja sohjoa kymmenkunta senttiä. Tiehallinnon ohjeiden mukaan lumen paksuus ei olisi saanut ylittää neljää senttiä ja lumisohjo olisi pitänyt aurata illan kuluessa tieltä pois.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.