Mainos

Luhtanen on tyytyväinen Ignatiuksen nimitykseen

Liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen on tyytyväinen Kim Ignatiuksen nimitykseen ruotsalaissuomalaisen TeliaSonera-teleyhtiön varatoimitusjohtajaksi. Ignatiuksen nimitys selvisi aamupäivällä.

Ministeri Leena Luhtanen arvioi samalla yhtiön hallituksen valitseman osinkojenjakopolitiikan oikeaksi ja odotetuksi ratkaisuksi.

-Olen tyytyväinen, että yhtiölle on nimitetty uusi varatoimitusjohtaja, ja yhtiö voi nyt keskittyä liiketoiminnan kehittämiseen ja kasvuun, Luhtanen sanoo.

Luhtanen oli jo kesäkuussa todennut pitävänsä tärkeänä, että Harri Koposen seuraajaksi TeliaSoneran johtoon saataisiin toinen suomalainen, jotta suomalaisten määrä yhtiön toimivassa johdossa pysyy ennallaan.

Ministerin mielestä hallituksen linjaus osinkopolitiikasta on juuri sitä, mitä valtio on osakkeenomistajana odottanut. Luhtanen perustelee osinkolinjauksen oikeutusta erityisesti teleyhtiön vahvalla taseella.

-Yhtiön vahva tase antaa samalla mahdollisuuden kasvuun; linjattu osinkopolitiikka ja kasvu eivät sulje pois toisiaan. Päätös vahvistaa yhtiön kehitystä ja arvonmuodostusta, Luhtanen sanoi.

Suomen valtio omistaa TeliaSonerasta hieman vajaan viidenneksen.

TeliaSoneran uudeksi varatoimitusjohtajaksi nimitettiin tänään aamupäivällä yhtiön talous- ja rahoitusjohtaja Kim Ignatius. Hän jatkaa myös nykyisessä tehtävässään. Edellinen varatoimitusjohtaja Harri Koponen jätti tehtävän kesäkuussa.

(MTV3-STT)

Ignatiuksen nosto TeliaSoneran varatoimitusjohtajaksi on otettu vastaan tyydytyksellä.

(Kymmenen uutiset 28.07.2004)

Kim Ignatius nousi TeliaSoneran varatoimitusjohtajaksi.

(Talousuutiset 28.07.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.