Mainos

Luhtanen ei kommentoi vaalikampanjalaskunsa maksutapaa

Oikeusministeri Leena Luhtanen pitää vaalikampanjalaskusta esitettyjä kysymyksiä aiheettomina. SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma kutsuu jupakkaa vaalisammakoksi.

Oikeusministeri Leena Luhtanen (sd.) ei suostu kommentoimaan millään tavoin sitä, miksi osa hänen kunnallisvaalikampanjalaskustaan näyttää maksetun verollisena ja osa ilman kuittia.

Luhtanen joutui vastaamaan toimittajille saapuessaan tänään Helsingissä Sanomatalon vaalitorille. Hän vetosi siihen, ettei asiassa ole tapahtunut mitään laitonta ja ettei hänellä ole mitään osuutta itse maksutapahtumaan.

- Minä kannan vastuun omista teoistani. En esimerkiksi siitä, miten mieheni on maksanut tälle graafikolle tämän laskun, Luhtanen sanoi.

Luhtanen vakuutteli, että asiat selvitetään perusteellisesti juristin avulla. Hän sanoi pitävänsä kampanjalaskusta tehtyjen kysymystenkin esittämistä itselleen aiheettomana.

Juhani Luhtanen pahoittelee syntynyttä sotkua

Ministeri Leena Luhtasen aviomies Juhani Luhtanen pahoittelee vaimonsa vaalilaskuista syntynyttä sotkua. Juhani Luhtanen myöntää, että hänen olisi pitänyt olla huolellisempi.

- Sanomattakin on selvää, että kotikäräjät tästä on käyty. Puolisoni ei hyväksy tapahtunutta, mutta ymmärtää sen, etten missään nimessä ole tarkoittanut pahaa, hän sanoo tiedotteessaan.

Juhani Luhtanen on oman käsityksensä mukaan toiminut verolainsäädännön mukaan moitteettomasti.

- Se nyt ainakin on tullut selväksi, että tilanne ei tule toistumaan, Juhani Luhtanen vakuuttaa.

Aviomies pahoittelee erityisesti sitä, että Leena Luhtasen nimi on noussut otsikoihin, "vaikka hän ei ole asiassa edes osapuoli".

Juhani Luhtanen sanoo vaimonsa koko viime kunnallisvaalien maksuliikenteen hoituneen kauttaan. Summa oli yhteensä noin 3800 euroa.

Heinäluoma nuhtelee Luhtasta

SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma kritisoi oikeusministeri Leena Luhtasen vaalirahoitussotkuja.

Heinäluoman mukaan Luhtasen puolison tapa maksaa osa kunnallisvaali-ilmoitusten suunnittelusta käteisellä ei ollut hyväksyttävää. Sääntöjä tulee noudattaa myös vaalityössä.

Heinäluoma selittää ministerin vaikenemista asiasta sillä, että Luhtanen on kovan paineen alla vetäytynyt siilipuolustukseen. Heinäluoma mielestä suurempi nöyryys saattaisi kuitenkin olla paikallaan tässä tilanteessa, sillä "tästä vaalisammakosta ei pussaamallakaan saa prinssiä".

Heinäluoman mukaan virheet on parasta korjata, kun niitä on tapahtunut.

Heinäluoma kirjoittaa nettiblogissaan luottavansa kuitenkin siihen, ettei Luhtanen tiennyt miehensä toiminnasta. Heinäluoma ei kommentoinut sitä, että Leena Luhtanen jätti vaalirahoitusilmoituksestaan pois käteisellä maksetun tuhannen euron summan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.