Mainos

Luhtanen ei aio erota vaalimainosjupakan vuoksi

Oikeusministeri Leena Luhtanen tyrmää Iltalehden uutisen, jonka mukaan Luhtasen vuoden 2004 vaalikampanjassa olisi kierretty veroja. SDP:n puheenjohtaja toivoo silti Luhtaselta lisäselvitystä asiasta.

Oikeusministeri Leena Luhtanen ei aio erota ministeripaikaltaan vaalirahoituskohun takia. Luhtanen sanoi Turengissa, että hän ei ole tehnyt mitään laitonta. Hän aikoo käydä Iltalehden jutun läpi asiantuntijoiden kanssa ja harkita mahdollisia toimia lehteä vastaan tämän jälkeen.

Iltalehti kertoi, että Luhtasen mies Juhani Luhtanen maksoi vaalimainoksia pimeästi hieman alle tuhannen euron edestä.

Luhtanen toisti näkemyksensä, ettei mitään pimeää rahaa ole käytetty hänen vuoden 2004 kunnallisvaalikampanjassaan. Luhtasen mukaan mainoksia tehneen graafikon kanssa sovittiin, että hän tekee työnsä luonnollisena henkilönä. Yksityishenkilön palkkiosta veron maksaa saaja. Jostain syystä graafikko päätti kierrättää palkkion yrityksensä kautta.

Luhtanen pitää valitettavana huolimattomuusvirheenä, että maksua ei ilmoitettu vaalirahoitusselvityksessä. Luhtasen mukaan hänen miehensä ei kertonut hänelle, että oli maksanut laskun käteisellä.

- Tästä mies saa tietysti sapiskat. Minun huolimattomuuttani oli se, että en arvannut mieheltäni kysyä, että onko vielä jokin tällainen graafikkolasku, joka pitäisi olla vaalirahoitusselvityksessä, Luhtanen selitti.

Luhtasen mies maksoi graafikolle Pakilan Teboililla käteisenä 980 euroa. Tähänkään ei Luhtasen mukaan liity mitään hämärää.

Ministeri Luhtanen ei omien sanojensa mukaan edes tiedä graafikon nimeä.

SDP:n johto haluaa selvityksen

SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma haluaa Leena Luhtasen antavan lisätietoja vaalimainosjupakasta. Heinäluoma ei ollut tänään Brysselin huippukokouksessa ehtinyt keskustella asiasta ministerin kanssa, vaan oli saanut tietoa asiasta vain avustajansa tekstiviestillä.

- Lähden siitä, että pitää olla kirkkaana sen periaatteen voimassa, että toimitaan annettujen määräysten mukaan. Vain se on kestävää ja oikeaa toimintaa, muotoili Heinäluoma.

Heinäluoma ei ryhtynyt arvioimaan tapauksen seurauksia Luhtasen osalta. Pääministeri Matti Vanhanen ilmoitti, ettei ole vielä perehtynyt koko asiaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.