Mainos

Lufthansan lakko päättyi toistaiseksi - muualla lakonuhkia

Saksalaisen lentoyhtiön Lufthansan lentäjien lakkoon löytyi ratkaisu tänä iltana, ja yhtiön lentoliikenteen oli määrä käynnistyä heti huomenna.

Työtaistelun osapuolet löysivät sopuratkaisun Frankfurtin työtuomioistuimessa. Ne sopivat, että lakkoa siirretään ainakin 8:nteen maaliskuuta asti.

Lentoyhtiö vei lakon työtuomioistuimeen, koska sen mukaan lakko oli kohtuuton. Lakossa oli noin 4 000 lentäjää, minkä seurauksena satoja lentoja jouduttiin perumaan ympäri maailmaa.

Myös Suomesta lähteviä lentoja peruttiin lakon vuoksi.

Lakon oli alun perin määrä kestää neljä päivää. Lufthansan laskujen mukaan lakko olisi maksanut yhtiölle sata miljoonaa euroa menetettyjen lipputulojen ja maineen tahrautumisen lisäksi.

Lentäjät ja Lufthansa kiistelevät palkoista ja töiden ulkoistamisesta. Lufthansa kuljettaa normaalisti 150 000 matkustajaa päivässä.

Häiriöitä Ranskassa

Lentoliikenteessä on huomenna odotettavissa häiriöitä Ranskassa, jossa lennonjohtajat aloittavat nelipäiväisen lakkonsa. Lakolla vastustetaan EU:n yhteistä ilmailupolitiikkaa, jolla pyritään uudenaikaistamaan lennonjohtamista.

Myös British Airways -yhtiön matkustamohenkilökunta aikoo lakkoilla lähitulevaisuudessa. Matkustamohenkilökuntaa edustava liitto äänesti maanantaina lakon aloittamisen puolesta. Työolojen puolesta järjestettävän lakon päivämääristä ei vielä tehty päätöstä.

Kreikassa puolestaan keskiviikoksi suunniteltu suurlakko uhkaa lamauttaa niin lento- kuin juna- ja laivaliikenteenkin.

(MTV3 - STT - DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.