Mainos

Lufthansan koneissa havaittu vikoja

Saksalainen Lufthansa-lentoyhtiö määräsi tänään kaikki 26 Boeing 747-400 -pitkänmatkan koneensa lentokieltoon moottoreiden sammutusputkissa havaittujen halkeamien vuoksi. Lufthansa ilmoitti heti viasta valmistajalle. Lufthansan edustaja ei tiennyt, ovatko konetyypin muut käyttäjät havainneet samanlaisia ongelmia. Vika havaittiin tiistaina yhden koneen rutiinihuollossa.

Lufthansa määräsi heti muut samantyyppiset koneensa lentokieltoon, kunnes ne on tarkastettu ja putket korvattu uusilla. Viidessä puoleenpäivään mennessä tarkastetussa koneessa havaittiin sama vika. Moottoripalot ovat harvinaisia, mutta sammutusjärjestelmän kupariputket ovat ratkaisevan tärkeät palojen sammuttamiseksi, sanoi Lufthansan edustajia.

Lufthansa päätti varmuuden vuoksi tarkastaa myös Boeing 747-200 -tyyppiset kuusi konettaan. Boeing 747-400 on pitkän matkan versio kuuluisasta Jumbo Jet -jättikoneesta. Kone pystyy kuljettamaan enimmillään 524 matkustajaa, ja sen pisin lentomatka on lähes 14000 kilometriä. Finnair ei käytä tätä konetyyppiä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.