Germanwingsin perämies Andreas Lubitz oli kertonut syvästä masennuksestaan Lufthansan lentokoulun virkailijoille vuonna 2009. Asiasta kertoi Lufthansa tiistaina.  

Aiemmin lentoyhtiö sanoi, ettei se tiennyt mitään, mikä olisi voinut saada Lubitzin ohjaamaan koneen vuorta päin Ranskan Alpeilla viime viikolla.  

Lentoyhtiö on toimittanut syyttäjille asiaa koskevia sähköposteja sekä dokumentteja.  

Lufthansa sanoi Lubitzin keskeyttäneen lentäjäkoulutuksen useiksi kuukausiksi, mutta läpäisseen sen jälkeen lentokykyä testaavat lääketieteelliset testit.  

Palatessaan koulutukseen vuonna 2009 Lubitz antoi lentokoululle lääkärinlausuntoja, joista kävi ilmi hänen masennuskautensa. Lufthansan mukaan tämä selviää Lubitzin ja lentokoulun välisistä sähköpostiviesteistä.  

Myös Düsseldorfin syyttäjät sanoivat, että Lubitzia oli hoidettu itsemurha-aikeiden takia ennen kuin hän sai lentäjän lupakirjan.  

Tieyhteys tehostaa etsintöjä Ranskassa

Etsinnät jatkuivat Germanwings-yhtiön matkustajakoneen tuhopaikalla Etelä-Ranskassa tiistaina. Työtä helpottaa vuoristoon pikavauhtia rakennettu tie, jota pitkin kuorma-autot pääsevät koneen jäänteiden luo vajaassa tunnissa.  

-Se merkitsee, että voimme työskennellä nopeammin, myöhempään ja kuljettaa pois enemmän esineitä, eräs ranskalaispoliisi selvitti.  

Koneen toista mustaa laatikkoa ei ole löydetty, ja sen on arveltu tuhoutuneen.  

Germanwingsin emoyhtiön Lufthansan mukaan vakuutusyhtiöt ovat varanneet vajaat 280 miljoonaa euroa turmasta maksettaviin korvauksiin. Summa kattaa sekä kuolleiden omaisille maksettavat korvaukset että tuhoutuneen Airbus-koneen hinnan.  

Mainos

Lisää aiheesta

    Suosituimmat videot

    Uusimmat

     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.