Mainos

Luettelosota hämmentää yrittäjiä Helsingissä ja Pirkanmaalla

Helsingin seudulla ja Pirkanmaalla on käynnissä kiivas kilpa vuoden 2005 puhelinluetteloiden ilmoitusasiakkaista. Eniro ja Fonecta tuovat ensi vuonna markkinoille molemmat omat puhelinluettelonsa.

Yritykset taistelevat samoista ilmoittajista ja syyttävät toisiaan harhaanjohtajavasta markkinoinnista.

Kolme vuotta julkaisuyhteistyössä toimineet Fonecta ja Eniro ovat päätyneet tukkanuottasille. Molemmat tuovat markkinoille omat luettelonsa ja taistelevat nyt tiukasti samoista ilmoittajista. Ilmoittajien kannalta tilanne on hankala, koska kumpikin luettelontekijä lupaa mainostilaa vanhassa, tutussa alueellisessa puhelinluettelossa.

- Eniro jatkaa niin Pirkanmaalla kuin Helsingissä sen virallisen puhelinluettelon julkaisua, millä on kummallakin yli 100 vuoden perinteet, luettelojohtaja Arto Manninen Enirolta kertoo.

Samalla linjalla markinoidaan myös Fonectalla.

- Fonecta jatkaa Helsingin ja Pirkanmaan alueellisten puhelinluetteloiden julkaisemista, niin kuin me ollaan tehty tähänkin saakka, toimitusjohtaja Heikki Jämsänen Fonectalta kertoo.

Helsinkiläinen yrittäjä Mirja Roitto on ollut luettelomyyjien pommituksessa runsaan kuukauden. On penätty pikaista sitoumusta ja luvattu 10 prosentin alennusta. Sopimusta ei kuitenkaan ole syntynyt, koska yrittäjän on vaikea päästä selville millaisesta opuksesta on mainostilaa todella ostamassa.

- Semmoinen kauhuskenaario tässä on, että joudutaanko nyt laittamaan ilmoituksia yhä useampaan luetteloon, jotta oltaisiin varmasti tavoitettavissa. Mitään halpaahan se ei ole, kuten yrittäjät, jotka ilmoittelevat, niin varmasti tietävät, Roitto painottaa.

Jo nyt alueellinen puhelinluettelomarkkinointi maksaa pienyrittäjä Roitolle liki 10 000 euroa. Kulujen tuplaaminen tuntuukin mahdottomalta.

- Ainakaan minulla ei ole varaa kasvattaa näitä menoja, vaan päinvastoin mietin, että jäädäkö kokonaan pois ja katsoa, että miten asiakkaat löytää meille muilla keinoin, Roitto pohtii.

Sekä Fonecta että Eniro lupaavat jakaa luettelonsa kaikkiin kotitalouksiin. Painosmääriä aiotaan nostaa tuntuvasti sekä Helsingissä että Pirkanmaalla.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 13.05.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.