Mainos

Luetko tätä vessassa? Et ole ainoa

Oletko parhaillaan WC:ssä "istunnolla" ja luet samalla uutisia älypuhelimellasi tai tabletkoneella? Et ole yksin, nimittäin ainakin Britanniassa lähes joka toinen älypuhelimen omistava teini-ikäinen ja joka viides aikuinen kertoo käyttävänsä älypuhelintaan ollessaan kylpyhuoneessa tai WC:ssä.

Britannian viestintäviranomaisen Ofcomin tutkimuksen mukaan 27 % Britannian aikuisväestöstä ja 47 % nuoresta väestöstä omistaa nyt älypuhelimen.

WC:n lisäksi vastaajat myöntävät käyttävänsä älypuhelintaan oikeastaan missä tahansa: Yli puolet älypuhelimen omistavista aikuisista ja 65 % nuorista kertoo käyttäneensä älypuhelintaan myös tavatessaan muita ihmisiä. Lisäksi älypuhelimia käytetään runsaasti mm. ruokatauoilla.

Suurin osa (59%) vastaajista on hankkinut älypuhelimensa viimeisen vuoden aikana. Älypuhelimien käyttäjät ilmoittavat soittavansa huomattavasti enemmän puheluita ja lähettävänsä enemmän tekstiviestiä kuin perinteiset mobiilikäyttäjät: 81 prosenttia älypuhelinten käyttäjistä soittaa puhelimellaan päivittäin, kun tavallisen puhelimen käyttäjistä vain 53 % soittaa laitteellaan päivittäin.

Erityisesti nuorien keskuudessa älypuhelimet ovat vieneet aikaa television katselulta ja kirjojen lukemiselta.

Älypuhelimen omistavista brittinuorista 60 % ja aikuisista 37 % kertoo tulleensa suorastaan riippuvaisiksi luuristaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.