Mainos

Lue Niinistön voittopuhe sanasta sanaan – kiitti vuolaasti valitsijayhdistystä, mutta ei maininnut Jenniä

6:24

Eilen sunnuntaina toiselle kaudelle presidentiksi valittu Sauli Niinistö piti kannattajilleen voittopuheen yleisön tahdittaessa puhetta toistuvilla, raikuvilla aploodeilla. Niinistö sai vaalissa 62,7 prosentin kannatuksen.

– Voi hyvät ihmiset, onneksi olkoon teille! 

– Ja lämmin kiitos. Samat onnittelut ja kiitokset myöskin niille, 17 000:lle, jotka eri tavoin ovat olleet tukemassa minun vaalikampanjaani, ja se on ollut valtavan vaikuttavaa työtä, mitä he ovat tehneet. Annan huikean arvon teille ja kaikille mukana olleille.

– Te ootte hyviä. 

– Tuossa äsken kun olin menossa kansainvälisen lehdistön haastatteluun, niin minulta sitten vähän kyseltiin etukäteen miten aiot vastata, jos ne kysyy miltä tuntuu olla presidentti. Vastasin, että tuntuu valtavan hienolta olla hienon maan presidentti. 

– Sillä hieno tämä maa on. Sillä hieno tämä maa on. Me pidämme huolen, että hienona pysyy. Eikö niin?

– Ja pidämme huolen myöskin siitä, että me olemme avoimia ottamaan huomioon myöskin ne mielipiteet, jotka ovat erilaisia kuin meidän. Kyllä.

– Koska juuri siitä Suomen vahvuus rakentuu, että me voimme olla me voimme olla rakentavasti eri mieltä. Ehkä hakea toisistamme parhaat osat, tai sellaiset, jotka voidaan kaikkien toimesta hyväksyä. Ja sillä mennään eteenpäin. Suomi on maailman vakain maa, ja se kuulkaas on iso juttu. Se on niin iso juttu, että, että pieni ja vakaa on paljon suurempi kuin suuri ja säröinen. 

– Tämä vaalikampanja on ollut myös minulle henkilökohtaisesti huikea, hieno kokemus.

– Aina kun menee jonnekin uuteen paikkakuntaan  ja niitä oli paljon, niin siellä on niin hienosti pidetty huoli siitä, että kaikki sujuu.

– Sen ovat valitsijayhdistyksen, siinä mukana olleet ihmiset, tehneet äärettömän paljon, uhrautuvaa työtä. Te olette varmasti moni olleet mukana monessa eri hommassa tämän kampanjan aikana. Se kaikki on ollut valtavan tärkeää ja arvokasta. 

– Oli tietysti pieni yllätys monille, että lähdin mukaan valitsijayhdistyksen kautta. Minusta se on aika luontevaa, kun presidentti luopuu jäsenkirjastaan… Ottaisiko hän sen hetkeksi, vaalien ajaksi takaisin, luopuakseen siitä taas uudelleen?

– Mä haluan kiittää valitsijayhdistyksen vetäjiä. He taisivat uskoa minuun enemmän kuin mitä itse. Mikä ei vielä ole kovin paljoa.

– Mutta, Heikki A. Ollila, jota Piko kotona komensi, on tehnyt hienoa työtä. Sitten tietysti meidän oma, pieni iskuryhmämme, joka on Peten johdolla tässä toiminut… Siis Sanna, Jenny ja Aino ovat, he ovat pitäneet päällikkönsä Petenkin hyvin ladulla.

– Hyvät ystävät, tuo vaalitulos on tietysti, tai siitä seuraa monenlaisia tuntemuksia. Minä olen suorastaan liikuttunut siitä tuesta, jonka tämän hienon maan hienot ihmiset ovat minulle antaneet. Mutta samaan hengenvetoon minä tunnen myöskin aikalailla vastuuta. Koska tällaiseen on kyettävä vastaamaan. Minä taas tapojeni mukaan omistaudun hommaan ja teen niin hyvin kuin osaan.

– Hyvät ystävät.... vielä kertaalleen – huikeat kiitokset teille. Kiitos!  

Niinistö on ensimmäinen presidentti, joka on valittu jatkokaudelle ilman toista kierrosta sen jälkeen, kun suora kansanvaali otettiin käyttöön 1994.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja