Lue ideat: Hieman erilaiset polttarit

Jos baarissa istuminen ja morsiussauna on jo käytetty, on aika kehittää kekseliästä polttariohjelmaa. Miten olisi tyylikäs viinijuhla tai makea leivosilta?

Joskus perinteinen terassiolut ei vain riitä, kun kyseessä ovat elämän ainoat polttarit. Mistä siis jännittävää ja omalaatuista ohjelmaa? Weddings.weddingchannel.com listasi hyviä tapoja viettää polttareita tai vaikka kihlajaisjuhlia.

Viini-ilta

Viini-ilta sopii hienostunutta juhlaa suunnitteleville. Lasit eteen ja viiniä maistelemaan! Illan pukukoodi on tietenkin iltapuku, jotta jokainen saa pynttäytyä parhaimpiinsa.

Järjestä olohuoneeseesi kynttilöin valaistu viinitarjotin, tai vuokraa paikallinen tunnelmallinen ravintola tilaisuutta varten. Kun vieraat saapuvat, tarjoilija ojentaa heille lasilliset viiniä. Harkitse teemaa: pelkkiä puna- tai valkoviinejä, häämatkakohteen viinejä vai jotain ihan muuta? Viinien ohessa nautiskellaan oliiveja, juustoja ja suolaisia keksejä.

Leivosjuhlat

Kukapa ei rakastaisi suklaaleivoksia? Järjestäkää leivostenmaistelutilaisuus joko rennoissa releissä viltillä istuen tai upeasti pukeutuneena haarukalla syöden. Hae leivokset kotiisi, ja kiivetkää kattoterassille. Myös aurinkoinen takapiha on oiva ympäristö: pihagrillissä voi paahtaa vaahtokarkkeja jenkkityyliin!

Juomaksi vierialle tarjotaan kahvia, espressoa ja erilaisia teelaatuja. Älä tyydy vain tavanomaiseen, vaan valmista suklaadrinkkejä ja muita makeita sekoituksia. Myös kuohu- ja punaviini sopii leivosten seuraksi. Erilaiset makeat herkut voi tarjoilla monikerroksisilta tarjottimilta, ja keksit voi ahtaa isoäidin lasipurkkeihin tai koreihin ruutuliinojen alle.

Bileilta kaupungilla

Jos aiotte siirtyä yöelämään, tehkää se tyylillä. Ei jarruttelua tai hiljaista tissuttelua kulmakuppilassa: näistä tehdään kunnon bileet!

Vuokraa tai varaa muuten VIP-tila suosikkibaaristanne, ja kutsu sinne morsiamen 20 lähintä ystävää. Baarin voi saada valmistamaan nimikkodrinkin, jota voi tilata illan ajan. Jos aiot törsätä, julista vieraille, että baari on avoin. Ruoaksi voi nauttia kunnon baariherkkuja: tilatkaa ranskalaisia ja kanansiipiä korissa, sipsejä tai täytettyjä leipiä.

Rantabailut

Ranta on täydellinen juhlapaikka: rentouttava, mutta samalla oiva biletyspaikka. Suunnitelkaa illalle teema: oletteko Havaijilla leit kaulassa, jenkkikoulun rantabileissä vai onko teillä kenties mahdollisuus sytyttää romanttinen nuotio?

Suunnatkaa jonkun seurueen jäsenen kesämökille, tai vuokratkaa mökki rannan läheisyydestä. Rantajuhlissa tarjoillaan kylmää olutta suoraan kylmälaukusta, ja kuohuvaa jää-ämpäristä. Sekoittakaa mojitoja ja muita kesädrinkkejä. Jos käytössä on jääkaappi, jossa kalaherkut säilyvät tuoreina, tarjoile katkarapuleipiä, kalaisaa voileipäkakkua tai rapuja. Voitte myös grillata yhdessä.

Juhlat katolla

Juhlat maailman, tai ainakin kotikaupungin huipulla! Pienet ja intiimit juhlat katolla tarjoavat tilaisuuden nauttia upeasta näköalasta ja hyvästä seurasta.

Jos talossasi ei ole mahdollisuutta bilettää katolla, tarkista kaupungin ravintola- ja baaritarjonta vuokrausta varten. Voittehan aina siirtyä juhlimaan johonkin toiseen kaupunkiin, jos kotikaupungistanne ei löydy kirjaimellisesti korkeatasoista paikkaa.

Kesäisissä kattojuhlissa nautitaan sangriaa ja cocktaileja. Myös kylmä olut käy. Syökää hienostuneita tapaksia, hedelmäistä juustosalaattia ja pikkuisia jälkiruokaleivoksia. Nam!

MTV3/Helmi
Lähde: Weddings.weddingchannel.com
Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat