Mainos

Lue dekkaristipoliisin tiedote hurjasta pelastusoperaatiosta Kallavedellä

Kuopion poliisi pelasti loukkaantuneen koiran liikkuvalta tukkilautalta Kallavedellä viime perjantaina. Alla olevan poliisitiedotteen kirjoitti ylikonstaapeli ja dekkarikirjailija Marko Kilpi:

"Kallavedeltä, Karhonsaaren tietämiltä, lähti perjantaina 23.5. hieman ennen puolta yötä suurikokoinen, usean sadan metrin pituinen hinattava tukkilautta kohti Konnuksen kanavaa ja sitä kautta Varkauteen. Tukkilautan hinaaminen on varsin hidasta ja pitkäpiimäistä touhua, vauhtia on vain noin 2 kilometriä tunnissa ja lauttaa on tasaisin välein tarkastettava, varsinkin käännöksissä, jotta puukuorma tulee ongelmitta hinaajan perässä.

Neljän ja puolen tunnin hinaamisen jälkeen oli hinaajan perässä tiirailleen tarkastajan hieraistava pariinkin kertaan silmiään, sillä lautan päällä seisoi koira. Varmistuttuaan siitä, että hereillä kaikesta huolimatta ollaan ja, ettei koiraa lautan päällä voinut missään nimessä olla lähtötilanteessa, eikä aikaisemmilla tarkastuskerroilla, alkoi vaikuttamaan siltä, että koira oli kiivennyt lautan kyytiin kesken matkanteon. Tilanteen erikoislaatuisuutta, kuten myös syvää käsittämättömyyttä täydensi se, että lautan hinaaminen tapahtui laajalla järvenselällä, lähimpiin rantoihin oli kilometrien matka.

Koska lautta oli suurikokoinen, ei lautan pysäyttäminen keskelle laivareittiä tullut kyseeseen. Hinaajasta ilmoitettiin poliisille oudosta kyytiläisestä ja pyydettiin apua. Paikalle lähti partio poliisiveneellä, joka ajoi nopeasti lautan kiinni. Koira ilmeni valkoiseksi labradorinnoutajaksi, joka oli yltäpäältä verissään ja täydessä shokissa.

Tukkilauttaa ei voitu edelleenkään pysäyttää, joten toinen poliiseista hyppäsi poliisiveneestä liikkeessä olevan tukkilautan päälle. Koiran shokkitilasta huolimatta koira suostui kuin suotuikin tulemaan poliisin luokse ja vertavuotava koira nostettiin poliisiveneen kyytiin. Edelleen tukkilautan puksuttaessa tasaisen varmasti Varkautta kohti.

Pelastustehtävän aikana kävi ilmi, että noin kello kahden jälkeen oli Pohjois-Savon hätäkeskukseen tullut ilmoitus, jonka mukaan Kallavedellä oli koira hypännyt kesken ajon veneestä veteen. Etsinnöistä huolimatta koiraa ei ollut löytynyt.

Kello 06.00 aikaan poliisipartio toimitti loukkaantuneen koiran eläinlääkäriin. Koiralta löytyi isohko, noin vaaksan mittainen haava toisen etujalan takaa ja muutama muukin haava. Eläinlääkärin mukaan oli hyvin paljon mahdollista, että haavat olivat tulleet potkurin iskuista.

Eläinlääkärin kautta koira löysi tiensä takaisin omistajan luokse ja jo seuraavana päivänä koira pystyi kevyesti ulkoilemaan ja ruokailemaan.

Kaikenkaikkiaan voidaan pitää melkoisena saavutuksena koiran selviytymistä, sillä koira oli menettänyt runsaasti verta, joutunut uimaan todennäköisesti varsin pitkän matkan, selviytynyt kohdalle sattuneelle lautalle, jossa vertavuotavana oli hyisen veden palelluttamana odottanut pelastusta.

Näinkin voi käydä."

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.