Mainos

Löytökuutin suuri seikkailu Kokkolasta Korkeasaareen

Helsingin Korkeasaareen on päätynyt jo kolme omille teilleen lähtenyttä kuuttia.

Tänä aamuna yksi hylkeenpoikanen matkasi junalla Kokkolasta aiemmin löydettyjen seuraan. Viime viikolla löytyi kuutti Helsingin Lauttasaaresta ja viikonloppuna toinen Harmajasta.

Vaivalloinen pelastusoperaatio

Kokkolalaisen yrityksen työntekijät hieraisivat eilen pari kertaa silmiään, ennen kuin uskoivat näkemäänsä. Pieni hylkeenpoikanen paineli vauhdilla menemään teollisuushallin edestä kohti Pietarsaaren rantatietä.

- Sillä näkyi olevan kova kiire. Päättelimme kuitenkin, että se on otettava kiinni ja palautettava mereen, kertoo tuotepäällikkö Ari Hämynen.

Miehet saivat hylkeenpoikasen vaivoin kiinni, sillä ärhäkkä kuutti yritti purra pelastajiaan.

- Meillä oli kuitenkin miesylivoimaa, joten se onnistui kohtalaisen hyvin, hymyilee Hämynen.

Pelastusoperaation jälkeen alkoi soittokierros, jotta saataisiin selville, mitä kuutille oli tehtävä. Suunnitelma olikin pian selvä: ruokaa, lämmintä ja kyyti Korkeasaareen hoidettavaksi. Miehet muistivat, että läheisessä työmaaruokalassa oli ruokalistalla lohta, ja lähtivät hakemaan pikku-kuutille evästä.

- Fileroitu kala ei kuitenkaan kuutille kelvannut, joten otimme yhteyttä lähistöllä sijaitsevaan norjalaista lohta pakkaavaan kalatehtaaseen. Sieltä saatiin laatikollinen tuoretta kalaa päineen, ruotoineen kaikkineen, Hämynen kertoo.

Rasvakerros puuttuu

Arviolta viiden, kuuden viikon ikäinen kuutti oli melkoisen ärhäkällä päällä toimiston lattialla, patterin vieressä. Se tuijotti tuimasti ihmisrodun edustajia suurilla silmillään ja päästeli valittavia ääniä. Kun sitä lähestyi, se yritti purra

- Se tahtoo silakkaa lohen sijaan, tulkkasi paikalle kutsuttu, tunnettu löytöeläinten pelastaja Mauri Forsander. Hän vilkaisi kelloa ja päätti lähteä silakanpyyntiin paikallisiin marketeihin. Sitä ennen hän otti puhelun eläinlääkärille.

- Antibioottikuuri pitää hakea. Sitten tarvitaan ehkä nesteytystä, diagnosoi Forsander.

Hän ei osannut sanoa, miksi kuutti oli päätynyt kuivalle maalle. Sitä ei kuitenkaan voisi laittaa veteen, ennen kuin se on kunnossa.

- Sille pitää saada kunnon rasvakerros pintaan, toteaa Forsander. Rasvakerros ei kerry hetkessä.

- Se on nyt noin neljätoistakiloinen. Puolitoista kuukautta siihen menee, että se painaa 30-40 kiloa. Sitten se pärjää meressä, Forsander tuumii.

Makeat laatikkounet

Ärhäkkä mutta sympaattinen hylkeenpoikanen oli päivän aikana saanut nimekseen Rölli.

Illalla Kokkolanseudun eläinsuojeluyhdistyksen Heidi Anttila haki pahvilaatikossa makeita unia vedelleen kuutin mukaansa.

Ja tänä aamuna alkoi pitkä junamatka kohti Korkeasaarta. Anttila on varma, että Röllin seikkailut päättyvät onnellisesti.

- Siellä on ennestään kaksi kuuttia hoidettavana. Kohta se pääsee takaisin mereen, hän uskoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.