Mainos

Löytöeläinten talteenotto kangertelee kunnissa

Löytöeläinten talteenotossa on eläinjärjestöjen mukaan ongelmia monissa kunnissa. Etsijäkoiraliitto ja Helsingin eläinsuojeluyhdistys toivovat, että poliisille, hätäkeskukselle ja kunnille luodaan yhteiset pelisäännöt, jotta talteen otettujen lemmikkien hoito järjestyy eläinsuojelulain tarkoittamalla tavalla.

Eläinsuojelulain mukaan jokaisen kunnan on huolehdittava alueellaan tavattujen löytöeläinten tilapäisen hoidon järjestämisestä. Laki ei kuitenkaan ole riittävän tarkka siinä, mistä kunnan velvollisuus alkaa ja mihin se loppuu. Löytöeläintalot eivät päivystä jatkuvasti, talteen otetun lemmikin kuljetus ei kuulu kenenkään vastuulle ja poliisin ja hätäkeskuksen neuvonnassa on horjuntaa.

– Monesti puhelinneuvontaamme soittaa henkilö, joka on ottanut kiinni irrallaan liikkuneen kissan tai koiran, koska ei tiedä, mitä sen kanssa tehdä tai kukaan ei vastaanota eläintä. Löytöeläintalot ovat menneet jo kiinni tai kiinniottajalla ei ole mahdollisuutta kuljettaa eläintä, Etsijäkoiraliiton puheenjohtaja Timo Lillbacka sanoo.

– Toivomme, että eläinsuojeluasioista vastaavana ministeriönä maa- ja metsätalousministeriö selventää poliisille, hätäkeskukselle ja kunnille, miten kadonneisiin lemmikkeihin liittyvissä asioissa menetellään ja käynnistää tarvittavat toimet, jotta järjestelmä myös toimii eläinsuojelulain tarkoittamalla tavalla, Hesyn puheenjohtaja Hannele Luukkainen toteaa.

Karkulaiset.fi auttaa lemmikkien etsinnässä

Etsijäkoiraliitto muistuttaa, että monesti nopein apu netin ääressä oleville löytyy Karkulaiset.fi-sivuston kautta. Etsijäkoiraliiton palveluun voi jättää ilmoituksen karkuteille päässeestä lemmikistä, ulkona ilman valvontaa harhailevista lemmikeistä tai talteen otetuista eläimistä. Sivustolta löytyy myös kaikkien Suomen löytöeläintalojen yhteystiedot ja ohjeet, miten kannattaa toimia, kun lemmikki on kateissa.

Huomenna vietetään valtakunnallista löytöeläinpäivää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.