Löytääkö TPS kiveen valetun reseptinsä kriittisellä hetkellä? – ”En usko, että tappiot vaurioittivat määräänsä enempää”

Turun Palloseuran umpisurkea runkosarjan loppu tarkoitti joukkueelle romahdusta varmalta näyttäneeltä kakkostilalta neljänneksi. MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen ei kuitenkaan näe tätä turkulaisten kannalta suurenakaan syntinä.

TPS lähtee torstaina kotiedun turvin puolivälieräsarjaan Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan. Tepsi päätti runkosarjan SaiPa-voittoon, mutta sitä edelsivät viisi tappiota, joista yksi tuli vierasjäällä juuri HPK:ta vastaan.

– En usko, että se kuitenkaan vaurioitti TPS:n itseluottamusta määräänsä enempää, vaikka niitä tappioita tuli, Sihvonen arvelee.

– Olin näkevinäni siinä sellaista, että kun muut kilpailevat joukkueet kehittivät pelaamistaan, niin ikään kuin TPS olisi jollain lailla tyytynyt siihen. TPS:n tietty pelillinen sabluuna on aika lailla valettu kiveen. Jollain lailla peli ei enää edistynyt lopuksi.

Sihvonen muistuttaa, että yhden ja toimivan pelitavan löytämisessä piilee myös oma voittava reseptinsä, mihin TPS turvautuu selvästi HPK:sta poiketen. Hän pitää täysin mahdollisena, että Kalle Kaskisen johtaman joukkueen peli asettuu nopeastikin uomiinsa.

– Kyllä se on mahdollista. On vaikea sanoa, tapahtuuko se vain sormia napsauttamalla vai luottavatko he siihen, millä tavalla sitä on tehty. Minä en näe sitä ihan niin synkkänä kuin laajamittaisesti jääkiekkojulkisuudessa on nähty, Sihvonen toteaa.

– Olkoonkin, että TPS:n pelaamisessa on aika ajoin vähän väljähtänyt maku. Siinä on toisaalta tietty konemaisuus ja se saattaa joskus olla se viisastenkivi, kun aletaan pelata näitä pudotuspelisarjoja.

Lue myös:

    Uusimmat