Mainos

Love-viruksen tekijäehdokkaaksi filippiiniläinen nainen

Filippiinien Poliisin mukaan kolmas Rakkauskirje- tietokoneviruksen tekijäksi epäilty on nuori nainen, joka opiskelee tietojenkäsittelyä ja on kotoisin keskiluokkaisesta perheestä. Poliisi muistutti kuitenkin, että se on kyennyt jäljittämään vain tietokoneen, josta virus on lähetetty.

Love-viruksen tekijää jäljitetään-Käyttäjä on tässä tapauksessa näkymätön, se voi olla kuka tahansa. Henkilö, jonka me olemme jäljittäneet, on koneen rekisteröity omistaja, poliisin tiedotteessa sanottiin. Washington Post -sanomalehden mukaan liittovaltion poliisi FBI on jäljittänyt viruksen Filippiineiltä. Filippiinien poliisin mukaan epäillyn pidättämiseen voi kuitenkin kulua aikaa, koska hän on "liikkuva maali".

Filippiiniviranomaiset ilmoittivat tänään, että Yhdysvallat on auttanut sitä jäljittämään hakkerin, joka viime viikolla päästi valloilleen niin sanotun Rakkauskirje-viruksen. Salamannopeasti levinnyt virus saastutti arviolta kymmenen miljoonaa tietokonetta ja aiheutti noin 2,6 miljardin dollarin eli yli 16 miljardin markan vahingot.

Ruotsalaiset kinaavat keskenään

Ruotsalaiset tietoturvallisuusasiantuntijat - tai ainakin osa heistä - ovat kuitenkin eri linjoilla. Jo aikaisemmin tuhoisan Melissa-viruksen tekijän jäljittämisessä auttanut tietokonevirustutkija Fredrik Björck on edelleen sitä mieltä, että kyseessä on saksalainen Michael-niminen vaihto-oppilas.

-Henkilö, jonka FBI ja Filippiinien viranomaiset ovat jäljittäneet, on varmasti jollain tavalla ollut yhteydessä Michaeliin. Mutta hän ei ole viruksen luoja, sanoi Björck uutistoimisto TT:lle. Björckin mukaan FBI:n käyttämiin

Rakkauskirjevirus

"sähköisiin jälkiin" ei voida täysin luottaa, koska taitava hakkeri osaa aina peittää jälkensä.

-Tässä on käytettävä hyväksi luovuutta, psykologiaa ja kielianalyysiä. Niiden avulla olen päätynyt saksalaiseen Michael-nimiseen vaihto-oppilaaseen, joka asuu tällä hetkellä Australiassa, Björck jatkoi.

Björckin kanssa yhteistyössä Melissa-viruksen tekijän paljastanut 19-vuotias Jonathan James on kuitenkin täysin eri mieltä:
-Björck on mennyt väärille jäljille jossain vaiheessa. Itse olen päätynyt samaan henkilöön kuin FBI, hän sanoi. Jamesin mukaan hänenkin epäiltynsä käyttää nimeä Michael, mutta siihen yhtäläisyydet sitten loppuvatkin. Jamesin tiedot pitävät näin yhtä Filippiinien viranomaisten aikaisemman ilmoituksen kanssa, joiden mukaan epäilty olisi 23-vuotias mies.

(STT-Reuters-AFP-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.