Lounastaukokirurgia yleistyy - ryppyhoitoja valvotaan heikosti

Ikävät ilmerypyt hoituvat näppärästi ilman veistä - vaikka työpäivän tauolla muutamassa minuutissa. Tämä niin sanottu lounastuntikirurgia yleistyy maailmalla, niin myös Suomessa. 

– Vaitsetön kauneuskirurgia on tullut Suomeen, asiakaskunta on moninkertaistunut viime vuosina, vahvistaa Cityklinikan toimitusjohtaja Piotr Sikorski.

Sikorskin asiakkaana on haastatteluhetkellä myyjän työtä tekevä, keski-ikäinen nainen, joka haluaa eroon otsan ilmerypyistä. Tämä onnistuu, kun ryppyihin piikitetään lihaksia lamauttavaa botuliinia. Rypyttömyys kestää muutamia kuukausia, sitten hoito toistetaan, jollei ryppyjä halua takaisin.

- Valtaosa asiakkaista on naisia, mutta miehetkin ovat alkaneet käydä ryppyhoidoissa - heitä on jo viidennes asiakkaistani, kertoo Sikorski.

Lääkäri näkee rypyt nuorillakin

- Lääkärinä näen nuorillakin tulevia ryppyjä, joita voidaan hoitaa ennalta, arvioi Sikorski.

Lounastaukokirurgia ei enää maksa maltaita, mutta käy toki kukkarolle. Muutaman minuutin toimenpide maksaa 150-500 euroa. 

Lihaksia voidaan lamauttaa myös muista kuin kauneussyistä, botuliinia käytetään muun muassa hammasten narskuttamisen ehkäisyyn. 

Villin Lännen meininkiä

Veitsettömien kauneushoitojen tarjoajien kenttä on kirjava. Alalta löytyy ns. reppulääkäreitä, jotka tulevat Suomeen hetkeksi, antavat piikit ja lähtevät.

Valvira valvoo Suomessa toimivia lääkäreitä ja sairaanhoitajajia, mutta silläkin on vain suositus siitä, että ihon alle annnettavan piikin antaa vain terveydenhoidon ammattilainen. Niinpä hoitoja voi antaa lähes kuka tahansa.

– Kyllähän piikin voi pistää kuka vaan, mutta jos siinä tapahtuu jotain komplikaatioita, niin siihen tarvitaan ammattilaisia, vakuuttaa Sirovski.

Alan toimintaa ollaan selkiyttämässä. Hallitusohjelmakin lupaa kunnollisia pelisääntöjä kauneushoitoihin.

 




Lue myös:

    Uusimmat