Mainos

Loukkuun jääneistä kaivosmiehistä ei elonmerkkejä Yhdysvalloissa

Kuuden kaivosmiehen tunneli romahti maanantaina. Miesten uskotaan olevan loukussa yli 500 metriä maanpinnan alla olevassa onkalossa.

Yhdysvalloissa Utahin osavaltiossa pelastusryhmä on onnistunut poraamaan reiän onkaloon, jossa kuuden kaivostyöläisen uskotaan olevan loukussa.

Poratun reiän kautta pelastusryhmä pääsi laskemaan tunneliin mikrofonin, mutta kaivosmiehistä ei ole toistaiseksi kuulunut minkäänlaisia elonmerkkejä.

- En ottaisi sitä hyvänä enkä huonona uutisen. Työmme ei ole vielä ohi, sanoi kaivoksen omistavan Utah American Energy -yhtiön johtaja Robert Murray.

Reiän kautta laskettiin myös ilmanlaatua mittaava laite, jonka mukaan onkalossa olevan ilman pitäisi olla "todella hyvä".

Pelastusryhmä aikoo nyt suurentaa poraamaansa reikää, jotta loukussa olijoille voitaisiin toimittaa vettä ja ruokaa. Murray arvioi, että raivaustyöhön menee noin viisi päivää, jonka jälkeen miehet saataisiin vedettyä ulos.

Pelastusryhmä on työskennellyt tauotta saadakseen kuusikon ulos. Kaivosmiehistä ei ole kuitenkaan kuulunut mitään sen jälkeen, kun heidän kaivamansa tunneli romahti maanantaina. Heidän uskotaan olevan loukussa onkalossa, joka on noin 550 metriä maanpinnan alapuolella.

Genwal Mine -kaivos sijaitsee Crandall Canyonissa, noin 200 kilometriä kaakkoon Salt Lake Cityn kaupungista.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.