Mainos

Loukkaantuneita autettiin vöiden ja paitojen avulla

Lähihoitaja Camilla Hellberg oli Myyrmannin Citymarketissa käymässä juuri, kun osa kaupan katosta romahti räjähdyksen vuoksi. Hellbergin mukaan tilanne onnettomuuden jälkeen oli kaoottinen: Apujoukkoja ei vielä ollut saapunut ja loukkaantuneita pyrittiin hoitamaan, miten parhaiten voitiin ilman juuri mitään välineitä.

-Etsimme sidetarpeita kaupasta, mutta emme löytäneet juuri mitään. Tosi moni makasi maassa ja vuoti paljon verta, kertoo Hellberg. Lähihoitajan mukaan verenvuotoja pyrittiin tukahduttamaan esimerkiksi paitojen ja vöiden avulla.

-Paikalla oli muutamia siviililääkäreitä ja joitakin muita, jotka uskalsivat jäädä auttamaan loukkaantuneita, vaikka katosta vielä putoilikin kaikenlaista. Useimmat liikkumaan kykenevät juoksivat ulos niin pian kuin vain pääsivät, Hedberg kertoi STT:lle.

-Kauhean kiitollinen täytyy olla kaikille niille, jotka antoivat paidat ja vyöt päältään ja uskalsivat jäädä auttamaan. Näky siellä paikan päällä oli niin hirveä, että se jää varmasti mieleen todella pitkäksi aikaa, Hellberg kertoo. Hänen arvionsa mukaan kesti puolisen tuntia ennen kuin paikalle alkoi virrata virallisia apujoukkoja.

-Silloin tuntui turhauttavalta, kun yksi ambulanssi pystyi kuljettamaan vain yhden ihmisen, vaikka kerralla olisi pitänyt viedä viisikymmentä, pohtii Hellberg.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja