Mainos

Louisianaan ja Teksasiin julistettu hätätila hurrikaanin vuoksi

Yhdysvalloissa presidentti George W. Bush on julistanut hätätilan Louisianan ja Teksasin osavaltioihin Gustav-myrskyn lähestyessä maan rannikkoa. Osavaltioissa on jo aloitettu asukkaiden evakuointi. Myös Mississippin osavaltioon on aiemmin julistettu hätätila.

Myrskyn arvioidaan rantautuvan Yhdysvaltoihin tiistaina kolmannen luokan hirmumyrskynä. Sen odotetaan tuovan tullessaan lähes kymmenmetrisiä hyökyaaltoja. Parhaillaan Gustav riehuu Meksikonlahdella ja on Yhdysvaltain kansallisen hurrikaanikeskuksen mukaan vahvistunut jo hurrikaaniksi.

Tähän mennessä Gustav on tappanut Karibialla jo liki 80 ihmistä. Haitissa, Dominikaanisessa tasavallassa ja Jamaikalla suuria tuhoja aiheuttanut myrsky on viranomaisten mukaan vaatinut 78 kuolonuhria.

Joukot on määrätty vahvistamaan New Orleansin kaupunkia suojaavia patovalleja. Hurrikaani Katrina aiheutti kaupungissa suurta tuhoa kolme vuotta sitten.

Halukkaita autettiin jo eilen lähtemään New Orleansista. Nykyisellä reitillään Gustav iskeytyisi New Orleansin länsipuolelle.

Atlantilla on muodostunut myös toinen trooppinen myrsky, Hanna. Hurrikaanikeskuksen mukaan myös Hanna saattaa vahvistua hurrikaaniksi lähipäivinä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.