Mainos

Louhintatöiden taso vaihtelee paljon

Eilen ja tänään louhintatyömaille tehdyt yllätystarkastukset liittyvät Espoon Friisilässä omakotitalotyömaalla sattuneen räjähdysonnettomuuden tutkintaan.

Louhintatöiden taso näyttää vaihtelevan paljon ja töistä ilmoittaminen vaikuttaa kirjavalta. Asia on selvinnyt louhintatyömaille tehdyissä yllätystarkastuksissa.

Poliisi ja työsuojeluviranomaiset ovat tehneet tarkastuksia työmaille Etelä-Suomessa eilen ja tänään. Tarkastukset liittyvät Espoon Friisilässä omakotitalotyömaalla sattuneen räjähdysonnettomuuden tutkintaan. Niiden tavoitteena on selvittää louhintatyömailla noudatettavia turvallisuuskäytäntöjä.

Friisilän onnettomuuden tutkintalautakunnan puheenjohtaja Hannu Alén kertoo, että tarkastusten tuloksista ei voi vielä sanoa mitään kovin yksityiskohtaista. Otos on toistaiseksi pieni, ja useilla tarkastetuilla työmailla ei tehty tarkastushetkellä räjäytystöitä.

- Tarkastuksia on tehty nimenomaan Friisilän onnettomuustutkintaa varten, taustatietojen hankkimiseksi. Yritämme saada selville, millainen tilanne Suomessa on louhintatyömailla, kertoo Alén.

Alénin mukaan tarkastukset ovat kuitenkin paljastaneet, että töiden taso vaihtelee paljon. Samoin vaihtelee myös se, miten hyvin töistä, kuten räjäytyksistä, ilmoitetaan. Tuloksia ei kuitenkaan ole vielä kerätty yhteen tai analysoitu.

Alén arvioi yllätystarkastuksia jatkettavan. Toistaiseksi ne ovat rajoittuneet Etelä-Suomeen.

Vaikka tarkastuksia tehdään Friisilän tutkinnan tarpeisiin, Alén uskoo niiden voivan olla hyvä pohja myöhemmin mahdollisesti käynnistyvälle laajemmalle viranomaistyölle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.