Mainos

Louhimiehen Paha maa palkittiin Moskovan elokuvajuhlilla

Aku Louhimiehen ohjaama ja Markus Selinin tuottama Paha maa -elokuva on saanut juryn erikoispalkinnon Moskovan elokuvafestivaaleilla. Suoraan juhannuksen vietosta Moskovaan lentäneet Louhimies ja Selin pelkäsivät olevansa täysin aloittelijoita kokeneen kansainvälisen elokuvakaartin joukossa. Arvosteluraadin päätös kuitenkin osoitti suomalaisen elokuvan olevan arvossaan maailmalla.

- Olin äärimmäisen hämmästynyt, kun raati ilmoitti meidän voittaneen festivaalin toiseksi korkeimman palkinnon. Jännitin etukäteen muun muassa kovatasoista venäläisohjaajaa Aleksei Utshitelia, jonka elokuva Avaruuden ennakkoaavistus voitti pääpalkinnon, kertoi Selin juhlahumun keskeltä uutistoimisto STT:n puhelinhaastattelussa.

Louhimieheen teki suuren vaikutuksen se, että hän sai hakea palkinnon juryn puhemieheltä Valentin Tshernyhiltä, joka on pitkän uransa aikana tehnyt käsikirjoitukset kymmeniin venäläisen elokuvahistorian helmiin.

- Mikä voisi olla hienompaa kuin saada palkinto mieheltä, joka on kirjoittanut elokuvan "Moskova ei usko kyyneliin", hehkutti Louhimies.

- Luulen, että raati arvosti Pahan maan hienoista yhteyttä Leo Tolstoin novelliin.

Skandinaviaan lähti myös toinen merkittävä palkinto, kun ruotsalaisohjaaja Ruben Ostlundin elokuva Kitara-mongoloidi sai kansainvälisen kriitikkopalkinnon. Moskovan elokuvajuhlia vietettiin nyt 27. kertaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.