Mainos

Lottovoittaja MTV:lle: Ensimmäisenä päässä soi lottotunnari

– Se oli semmoinen vakiorivi tai oikeastaan vakiokuponki, mikä meillä oli ollut avovaimon kanssa käytössä reilun vuoden. Kuponki koostui neljästä rivistä ja oli kaikkiaan neljän euron arvoinen.

Näin kuvailee MTV Uutisille nimettömänä pysyttelevä lottomiljoonääri kuponkia, joka toi voittajan perheeseen noin 1,4 miljoonaa euroa.

Mies kertoo, että samaa neljän rivin systeemiä oli pelattu netin kautta vuoden verran. Riveinä oli mm. läheisten syntymä- ja muita merkkipäiviä.

– En kyllä enää muista, millä perusteella voittorivin numerot oli valittu, mutta tosiaan samoilla riveillä oltiin ehditty lotota vuoden verran, kunnes voitto tuli, mies kertoo.

Aika monena lauantaina saunan jälkeen suomalaisissakin kodeissa pohditaan, mitä tekisin, jos lottovoitto napsahtaisi. Ensi lauantaina mahdollisuudet elinpiirin laajentamiseen ovat erikoisen hyvät, kun potissa on yli 13 miljoonaa. Sillä pystyy kiertämään jo enemmänkin mualimmoo.

MTV:n haastatteleman lottovoittaja muistelee kuulleensa voiton selvittyä korvissaan tutun sävelmän.

– Ensimmäinen ajatus oli tietenkin epäusko, niin kuin varmaan aika monella lottovoittajalla on. Mutta sitten kun asiaa alkoi pikkuhiljaa sisäistää, päässä soi vain se joku Loton mainos, missä sanottiin, että ”elämä voi muuttua”, mies kertaa.

Voittaja istui lottoarvonnan kuluessa iltaa parhaiden ystävien kanssa, ja riviä ei tarkistettu suorasta lähetyksestä. Vasta myöhemmin netistä.

Ystävät olivat tarkistushetkellä paikalla, ja pariskunta joutui toisen lottodilemman eteen. Kenelle kertoisit voitostasi?

– Ensin ajateltiin, ettei mainita heille mitään, mutta kyllähän he arvasivat noin minuutin kuluessa meidän ilmeistä, että nyt on jotain tavallisesta poikkeavaa tekeillä.  Muutamille kavereille ja lähisuvulle olemme kertoneet voitosta, mutta ei sen laajemmin. Enkä näe mitään syytä, miksi pitäisi jatkossakaan kertoa tämän laajemmalle.

 Lastensairaalalle osa

Pariskunta on antanut voitostaan hyväntekeväisyyteen. Esimerkiksi Lastensairaala-hanke on saanut lahjoituksen. Voittajan mukaan rahaa on annettu sellaisille tahoille, joista itsekin on joskus apua saanut. He ovat auttaneet myös sukulaisia.

– Joihinkin kaverisuhteisiin voitto on vaikuttanut kielteisesti, mutta aivan läheisimpiin ihmisiin ja ystäviin se ei ole vaikuttanut.

Onnelliset lottoajat auttoivat tietysti myös itseään. Velat maksettiin pois ja hankittiin oma talo. Kolmas lottoon liittyvä iso kysymyskin tuli ratkaistua. Voittaja sanoutui kuin sanoutuikin irti työpaikastaan.

– Oli hienoa, kun oli mahdollisuus kaiken työstressin jälkeen hieman hengähtää vailla taloushuolia. Sen jälkeen olen ollut mukana yritystoiminnassa ensin sijoitusmielessä ja nyt hiljattain myös oman yrityksen aloittelun merkeissä, hän kertoo.

Entäs, toiko raha onnea? Tähän kysymykseen voittajalla on selvä vastaus.

– Ei raha sinällään tai yksinään tuo onnea, mutta se voi edesauttaa onnelliseen elämään. Se toki tuo onnea, ettei tarvitse murehtia rahasta. Mutta muuten onnellinen elämä pitää itse rakentaa.

– Esimerkiksi verenpaineen kanssa ei ole ollut enää ongelmia, ne vaivat loppuivat kuin seinään, voittaja kertoo ja nauraa päälle.

 

 

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.