Mainos

Lottouudistus: Maksa enemmän - voita pikkusummia

Veikkauksen suuri lottouudistus vie peliä enemmän tavallisten raha-arpojen suuntaan.

Uudistuksen idea on yksinkertainen. Lotossa ryhdytään jakamaan enemmän pikkuvoittoja, jotka lottokansa maksaa rivin kalliimmalla hinnalla. Aiemmat voittoluokat kuitenkin säilyvät, ja peliä on yhä mahdollista pelata entiseen malliin.

Kansa on kuitenkin ottanut uudistuksen ilomielin vastaan. Myynti on ollut ennakoidun vilkasta: joka viides asiakas valitsi Lottoplus -rivin tavallisen sijaan eilen, kerrotaan Veikkaukselta.

Suurin uudistus vuoden 1980 jälkeen

Veikkauksen mukaan suomalaisten suosikkipeliin tehty uudistus on suurin sitten vuoden 1980, jolloin lotossa alettiin arpoa seitsemän numeroa kuuden sijaan.

- Pienempiä uudistuksia on toki ollut 29 vuoden aikana. Mutta tämän uudistuksen kokoluokka on niin suuri, että sen vuoksi nämä kaksi uudistusta rinnastetaan, sanoo johtaja Antti Tiihonen Veikkaukselta.

Varsinaista kansalaispalautetta Veikkaus ei ole vielä uudistuksesta saanut.

Uusilla voittoluokilla ei rikastu

Tiihonen kertoo, että uudistuksiin lähdettiin, koska vuosien varrella peliin on kohdistunut pääasiassa kahdenlaista kritiikkiä. Kun yhden mielestä päävoitot ovat olleet liian pieniä, toisen mielestä suuret potit ovat menneet liian harvoille.

Tiihonen ei yhdy uudistuksesta esitettyyn ”Maksa enemmän, voita vähemmän” –herjaan.

- Tietysti se voisi kuulua ”Maksa enemmän, osallistut myös pienempiin voittoihin”. Niin sen voisi mieluummin kärjistää, Tiihonen täsmentää.

- Aika näyttää, mikä kiinnostus peliin on. Pelaamalla lottoa vanhaan malliin on edelleen se tapa, millä voi rikastua. Nämä lisävoittoluokat ovat niille, jotka usein tuntuvat olevan lähellä, mutta eivät koskaan ihan sitten pääse sinne voittoluokille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.