Mainos

Lottopotti Kiiminkiin – Näin paikkakuntalainen Alatalo sen käyttäisi

Kiimingissä on iloittu tänään paikkakunnalle eilen osuneesta loton jättipotista. Potti lämmittää myös entisen kiiminkiläisen, nykyisin Tampereella asuvan Mikko Alatalon sydäntä.

Kiimingin kupeesta, Oulun messuilta esiintymismatkalta tavoitettu keskustan kansanedustaja tosin harmittelee sitä, että käytännössä voitto tuli Ouluun: Kiiminki liittyi vuodenvaihteessa Oulun kaupunkiin.

– On aivan upea asia, että myös Pohjois-Suomeen tulee iso voitto, mutta tuo raha on tavallaan nyt oululaisten rahaa - samoin kuin Kiiminkijoki, josta olen laulanut, on Oulun kaupungin alueella.

Muusikkona tutuksi tullut Alatalo arvioi, että syrjäkuntia sorsitaan kuntaliitoksissa etenkin silloin, kun jaetaan kulttuurirahoja. Hänellä onkin humoristinen idea lottorahojen sijoittamisesta.

– Toivon, että tämänkertainen lottovoittaja olisi jonkinlainen mesenaatti, kulttuuriystävällinen ihminen, ja järjestäisi vaikkapa Mikko Alatalon yhteislaulukonsertin Kiiminkijoen rannalla.

"Pannaan raha poikimaan!"

Alatalo uskoo, että Kiimingille voisi koitua lottorahoista muutakin iloa.

– Kunnan saama hyöty riippuu tietenkin siitä, pysyvätkö ne Kiimingissä ja ylipäätään Suomessa vai lähtevätkö ne täältä pois. Toivottavasti voittaja on isänmaallinen henkilö, joka sijoittaa rahat esimerkiksi kotiseudun yrittäjätoimintaan, vaikkapa yrittäjälainoihin. Niiden tuototkin ovat aika hyviä.

Myös taiteeseen sijoittamista kannattaa Alatalon mukaan harkita.

– Me joskus Juicen (Leskinen) kanssa pohdittiin - kun hänkin joskus lottosi - että jos saisimme lottovoiton, me järjestäisimme ison sinfoniaorkesterin kanssa ilmainen puistokonserttikiertue ympäri Suomen.

– Missään tapauksessa rahoja ei kannata panna pankkitilille kärsimään inflaatiosta, koska se syö niistä ison osan. Myös teollisuusosakkeet ovat riskialttiita, kuten tiedämme muun muassa Nokian osakkeen alastulosta, Alatalo sanoo.

Alatalo haaveissa unelmien kantrilevy

Mikko Alatalo lottoaa itse silloin tällöin - "jos kioskin myyjä onnistuu puhumaan ympäri." Hänen haaveensa siintelevät musiikkiuralla.

– En kerää enää maallista omaisuutta. Silloin kun ihminen täyttää 60 vuotta, se ei enää ole pääasia, vaan silloin osasta omaisuudesta pitäisi päästä jo eroon. Jos minä voittaisin lotossa, lähtisin varmaan Nashvilleen tekemään levyä. Viimeistään sitten, kun aikanaan jään pois eduskunnasta, teen jumalaisen kantrilevyn maailman parhaiden kantrisoittajien kanssa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.