Mainos

Lottopotti Karigasniemelle - kylä taas Suomen kartalle

Loton viime lauantain 10 miljoonan euron jättipotti jaettiin kahtia. Viisi miljoonaa meni Lappiin Karigasniemelle, toinen viisi Helsingin Malmille.

Karigasniemellä tunnelmat ovat lauantain voittoisan lottoarvonnan jälkeen olleet rauhalliset. Kylällä ei vielä ole sen suuremmin juhlistettu lauantain jättipotin puolikkaan osumista paikkakunnalle.

– Ei se vielä. Niin uusi ja tuore asia, että tässä menee vähän aikaa makustellessa. Ei hirveetä show'ta, kertoo kyläyhdistyksen puheenjohtaja Esa Vuomajoki.

Vuomajoki uskoo kuitenkin lottovoiton tuovan kylälle hyvää.

– Kyllä se niin on, että kaikki ulkopuolinen raha on tervetullutta, sai sen kuka saikin. Utsjokikin on kriisikunta, joten kaikki, mitä tulee on hyväksi. Kyllä se täällä menee niin, että jos naapuri voi hyvin, niin minäkin voin hyvin.

Yleisessä tiedossa kylällä jo on, että jättipotin voitti alueella aina asunut pariskunta. Vuomajoki uskoo, että pariskunta jää kylään.

– Vaikea tietysti ennustaa, eikä tällä hetkellä ole tarkkaa tietoa missä he asuvat, voivat olla Norjankin puolella. Mutta mihinpä he täältä lähtisivät? Täällä on hyvä asua ja olla.

Vuomajoki myöntää, että pienessä kylässä lottomiljonäärin olo ei välttämättä ole helppoa.

– Kyllähän noita tutkimuksia on, että lottovoitto aiheuttaa ylimääräistä stressiä ja tuo paineita yhteisöön. Omat haasteensa siinä on, ja tietysti pienessä kylässä haasteet voivat olla vielä suuremmat.

– Nyt ollaan kuitenkin vilpittömän onnellisia, että lottovoitto tuli Karigasniemelle. Näin saadaan kyläkin maailmankartalle tai ainakin Suomen kartalle!

Median kiinnostus uutta

Kyläyhdistyksen puhelimet ovat eilisestä lähtien soineet vähän väliä. Yhteydenotoista suuri osa on tullut Etelä-Suomen tiedotusvälineiltä.

– Mielenkiintoinen ja uusi asia tämä, että julkinen sana soittelee. Eilen illallakin tulin karhunpyynnistä ja heti kun tulin tänne missä puhelin toimii ja kuuluu niin alkoi media soittelemaan, päivittelee Vuomajoki.

Mediahuomio tuo kunnalle valtakunnallista näkyvyyttä enemmän kuin koskaan. Suuresta huomiosta huolimatta kyläyhdistyksellä ei ole suunnitelmia lottovoiton hyödyntämisestä tulevaisuudessa.

– Ei ole tässä vaiheessa kylän puolesta mitään suunnitelmia. Aika näyttää miten reagoidaan.

– Varmasti jotenkin tämä kylän kuvaa ja ilmettä muuttaa.

Lopuksi Vuomajoki haluaa välittää kyläyhdistyksen onnittelut lottovoittajalle.

– Kyläyhdistys onnittelee lottovoittajaa! Se on hieno asia. Melkein voi sanoa, että koko kylän voitto.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.