Mainos

Loton potti nousi vain 200 000:lla – "Summa on silti jo todella suuri"

Lotossa arvotaan ensi viikonloppuna 13,7 miljoonan ennätyksellinen jättipotti. Viime kierroksella ei löytynyt yhtään täysosumaa, joten lottopotti kasvoi 200 000 eurolla.

– Lottopotti rakentuu lottokierroksen liikevaihdosta ja mahdollisista aiempien viikkojen jakamatta jääneistä poteista, jos täysosumia ei ole löytynyt. Tällainen tämän viikon erikoisen suuri potti muodostui lisäksi muun muassa lunastamatta jääneistä voitoista. Tämän vuoden alusta lottopotti on joka kierroksella kasvanut suuria hyppäyksiä eli sitä on nostettu poikkeuksellisen paljon, muutamia miljoonia. Nyt summa on jo todella suuri, joten viime kierroksella päädyttiin maltillisempaan ratkaisuun, kertoo Veikkaus Oy:n viestintäpäällikkö Maria Roos.

Loton sääntöjen mukaan voittopottia ei välttämättä tarvitse joka kierroksella nostaa.

– Voittosumman nostaminen kuuluu kuitenkin pelin luonteeseen, joten on aika harvinaista, että summa pysyy kaksikin kierrosta samana. Tällainen tilanne oli kuitenkin vuonna 2011, kun senhetkinen ennätysvoittosumma oli 7,5 miljoonaa euroa kahdella peräkkäisellä kierroksella.

Viimeksi joulukuussa 2014 kierroksella 50 Lotossa on saatu seitsemän oikein -tulos.  Ensi lauantaina arvottava potti on kaikkien aikojen Loton ennätyspotti Suomessa. Viime lauantaina jaossa oli 13,5 miljoonaa euroa. Jos ei täysosumaa taaskaan löydy, potti kasvaa todennäköisesti entisestään.

Loton kierrosvaihto oli viime kierroksella 14,7 miljoonaa euroa eli tuolla kyseisellä summalla suomalaiset lottosivat.

– Kun ajatellaan, että lottoa voi pelata tuplattuna, silloin voittopotti on jopa 27,4 miljoonaa euroa. Uskomme, että suomalaiset lottoavat tällä viikolla vähintään yhtä paljon tai jopa enemmän kuin viime viikolla, Roos ennustaa.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.