Mainos

Loton päävoitto plakkarissa? Näin Veikkaus kohtaa onnelliset

Lotossa on tänään jaossa täysosumille pelin historian suurin 12,2 miljoonan euron potti.

Veikkauksen viestintäosaston työntekijät kohtaavat lottovoittajat, jotka tulevat hakemaan suurvoittojaan pääkonttorille.

Voiton luovutus sujuu niin, että voittaja tulee ensin kassalle ja hoitaa rahan siirron. Tämä muistuttaa asioimista pankissa.

– Voittajat saavat verotustodistuksen, koska verottajahan saattaisi muuten ihmetellä tällaista lisääntynyttä varallisuutta. Verottajalle ilmoitetaan, että on tullut iso voitto, josta arpajaisvero on maksettu, kertoo Veikkauksen tiedottaja Tero Talaslahti.

Halutessaan voittaja voi kahvitella Veikkauksen edustajan kanssa. Vapaamuotoisessa tilaisuudessa nautitaan kahvia tai lounasta sen mukaan, miten kaukaa voittaja tulee, ja jutellaan tunnelmista.

– Kyllä se jännitys yleensä laukeaa siinä vaiheessa kun huomaa, että pankkitili on reilusti pulskistunut, sanoo Talaslahti.

Voittajat yllättävän tyyniä

Voittajat tulevat paikalle luonnollisesti iloisissa tunnelmissa. Myös pieni jännitys saattaa painaa, koska lompakossa on miljoonien arvoinen tosite.

Kohtaamisista liikkuu myös hurjia tarinoita. Erään tarinan mukaan voittaja olisi tuonut tositteen pääkonttorille kassakaapissa, mutta tämä ei tiedottaja Talaslahden mukaan pidä paikkaansa.

Talaslahti kertoo, että lottovoittajat ovat yllättävän tyyniä.

– Kärrynpyöriä en ole kenenkään nähnyt heittävän, ja riemujuomissakaan ei ole tultu.

Suomalaiset lottovoittajat näyttävät olevan aika tasaista väkeä.

– Suurikin riemu osataan piilottaa aika hyvin, sanoo Talaslahti.

Voittajat kysyvät usein, eikö ole ikävää istua jatkuvasti kahvittelemassa miljonäärien kanssa.

– Ei, hän vastaa.

Talaslahti kertoo, että unelmien toteutuminen ja uusien mahdollisuuksien tuoma tyyneys luovat hienon tunnelman, jossa on mielellään mukana.

Ei kutsuja bileisiin

Kertaakaan ei lottovoittaja ole ehdottanut Talaslahdelle yhdessä juhlimaan lähtemistä. Nuoruudestaan 80-luvulla hänelle muistuu kuitenkin mieleen kohtaaminen arpavoittajaksi esittäytyneen naisen kanssa. Tuolloin Talaslahti ei vielä ollut Veikkauksessa töissä.

– Hän oli nuorehko nainen, jolla oli jalka paketissa. Istuimme samassa ravintolavaunussa, ja hän kertoi olevansa tuore arpavoittaja. Sitten vietimme hauskaa junamatkaa niin kuin ravintolavaunussa vain voi, Talaslahti muistelee.

Talaslahti sanoo, että suuri voitto yleensä säteilee ympäristöön.

– Minä olin itsekin silloin jonkin verran arpavoittaja, sanoo Talaslahti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.