Mainos

Loton jättipottikupongin löytänyt hävisi oikeudessa

Kovien rahaongelmien kanssa painiskellut brittipariskunta luuli onnensa viimein kääntyneen, kun pari löysi sattumalta loton jättipottikupongin paikallisen kaupan lattialta.

Onnen mykistämä 34-vuotias Amanda Stacey ja hänen 43-vuotias miehensä Michael lunastivat saman tien 30 000 punnan eli reilun 34 000 euron potin. He tallettivat summasta puolet tililleen, sen sijaan 15 000 puntaa kului kuukauden aikana muun muassa velkojen maksuun ja kodin hankintoihin, kirjoittaa The Sun.

Onni ei kuitenkaan kestänyt kauaa. Lottokupongin oikea omistaja, 61-vuotias Dorothy McDonagh oli nimittäin onnistunut todistamaan lottoyhtiölle, että voittokuponki kuului itse asiassa hänelle. McDonagh oli kertonut yhtiölle tarkat tiedot siitä, mistä ja milloin hän oli kuponkinsa ostanut.

Viranomaiset jäädyttivat saman tien Staceyn pariskunnan tilillä vielä olevat 15 000 puntaa. Oikeus tuomitsi pariskunnan11 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Tuomiota lievensi se, että oikeus katsoi parin toimineen “taloudellisesti epätoivoisessa tilanteessa eikä niinkään ahneudesta.”

Syyttäjä totesikin oikeudenkäynnin päätteeksi, että ihmisten on hyvä tietää, ettei sanonta ”löytäjä saa pitää” pidä paikkaansa alkuunkaan.

Dorothy McDonagh saanee ajan myötä Staceyn tililtä jäädytetyt 15 000 puntaa. Sen sijaan jo tuhlattujen rahojen saamiseksi McDonaghin on nostettava siviilikanne Staceyn pariskuntaa vastaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.