Los Angelesin ampuja antautui

Los Angelesissa eilen viittä ihmistä haavoittanut ampuja on antautunut poliisille. CNN-televisioyhtiön tietojen mukaan ampuja antautui Las Vegasissa. Myös FBI on vahvistanut tiedot antautumisesta.

37-vuotiaan Buford Furrowin uskotaan olevan vastuussa Granada Hillsissä sijaitsevassa juutalaisten toimintakeskuksessa tapahtuneesta ampumavälikohtauksesta. Silminnäkijöiden mukaan ampuja tulitti Uzi-konepistoolilla silmittömästi ympäriinsä.

Tulituksessa loukkaantui vakavasti kolme pikkupoikaa, yksi teini-ikäinen tyttö ja 68-vuotias nainen. Kriittisessä tilassa olleen 5-vuotiaan pojan uskotaan selviävän hengissä ja muutkin haavoittuneet ovat toipumassa.

Poliisin erikoisjoukot etsivät vahvasti aseistettua epäiltyä koko länsirannikon alueelta. Ammunnan epäillään olevan vähemmistöihin kohdistuva ns. viharikos, sillä ampujalla uskotaan olevan yhteyksiä amerikkalaisiin uusnatsiryhmiin. Välikohtauksen takia Valkoinen talo on vaatinut kongressia kiristämään aselakeja.

Yhdysvalloissa on tapahtunut viime viikkoina useita vakavia ampumavälikohtauksia. Elokuun 5. päivä mies ampui Alabamassa kolme ihmistä entisen työpaikkansa läheisyydessä. Vain viikkoa aiemmin, heinäkuun 29. päivä, entinen osakesijoittaja ampui virastorakennuksessa Atlantassa 9 henkeä ja haavoitti useita. Mies oli aiemmin murhannut vaimonsa ja kaksi lastaan, lopuksi hän ampui itsensä.
(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat