Los Angelesin ammuskelijan motiivina amerikkalaisviha?

Los Angelesilaisella lentokentällä ammuskelleen egyptiläismiehen motiivina oli naapureiden mukaan amerikkalaisviha.

Myös miehen entinen työntekijä on kuvannut Hesham Mohamed Hadayetia vihaiseksi mieheksi, joka uskoi Israelin ja Yhdysvaltojen liittoutuneen keskenään arabeja ja palestiinalaisia vastaan.

Ammuskelijan perhe on puolestaan kertonut, että limusiinikuskina toimineella miehellä olisi ollut rahakiistoja El Al-lentoyhtiön kanssa. Serkun antamien tietojen mukaan lentoyhtiö olisi jättänyt maksamatta kahdesta vuokralimusiinista.

- Olemme varmoja siitä, ettei hänellä ollut yhteyksiä mihinkään äärijärjestöön, serkku vakuutti uutistoimisto AFP:lle puhelimitse Kairosta.

Ei kytköksiä terrorijärjestöihin

Egyptin ulkoministeri Ahmed Maher arvioi, että ammuskelijan motiivit todennäköisesti olivat "henkilökohtaiset". Hän ei näyttänyt pitävän terrori-iskun mahdollisuutta todennäköisenä.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n mukaan mikään ei ainakaan vielä viittaa siihen, että ammuskelijalla olisi ollut kytköksiä mihinkään terrorijärjestöön. Mies ehti surmata kentällä kaksi ihmistä ennen kuin El Alin turvamies ampui hänet. Hadayetilla ei ollut aiempaa rikosrekisteriä.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat