Mainos

Los Alamosin ydinsalaisuuksien etsinnät jatkuvat

Yhdysvaltain energiaministeri Bill Richardson ilmoitti tänään käynnistävänsä riippumattoman selvityksen Los Alamosin ydinlaboratoriosta kadonneiden tiedostojen löytämiseksi.

Los Alamosissa kuumenee

-En suvaitse lipsahduksia turvallisuusasioissa ja olen kuohuksissa tapahtuneesta, Richardson sanoi tiedonannossaan. Richardon on joutunut republikaanien kiivaan arvostelun kohteeksi. Vastatakseen kritiikkiin energiaministeri nimitti tutkimuksen johtoon sekä republikaanien että demokraattien edustajan.

Los Alamosin ydinlaboratoriosta on kadoksissa kaksi tietokoneen kovalevyä, jotka sisältävät erittäin salaisia teknisiä tietoja. Tiedot koskevat pääasiassa ydinaseisiin liittyviä hätätilanteita. Kovalevyjen puuttuminen huomattiin toukokuun alussa, kun ydinlaboratorio evakuoitiin uhkaavan maastopalon tieltä. Asiasta kerrottiin kuitenkin vasta kesäkuun alussa.

Valkoisen talon tiedottaja Joe Lockhart kertoi presidentti Bill Clintonin olevan tyytyväinen siihen, että Richardson on käynnistänyt tutkimuksen asiasta. Myös liittovaltion poliisi FBI tutkii tapausta. Lockhartin mukaan Clinton pitää tapausta vakavana. Energiaministeriön turvallisuuspäällikkö Eugene Habiger sanoi uskovansa, että kovalevyt ovat vain kateissa eikä niitä ole varastettu.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.