Mainos

Lordia juhli Kauppatorilla ennätykselliset 90 000 kannattajaa

Lordin kunniaksi pidetyn kansanjuhlan osallistujamäärä vahvistui ennätyksellisen korkeaksi, kertoo tapahtuman järjestäjä.

Lordin euroviisuvoiton kunniaksi järjestettyyn kansanjuhlaan osallistui juhlan vastaavan järjestäjän mukaan peräti 90 000 ihmistä. Tiedotuspäällikkö Tomi Lindblom Eastwaysta kertoo, että luvut perustuvat tapahtumasta otettuihin ilmakuviin, ja arvio on poliisin ja järjestäjän yhteinen.

Eastwayllä ei juhlien aikana ollut omaa helikopteria ilmassa, mutta ainakin poliisilla ja Ylellä oli omansa.

- Matemaattinen kävijämäärä lasketaan niin, että helikopterin ottamat kuvat suhteutetaan mittakaavaan. Ja kun tiedetään, montako ihmistä keskimäärin mahtuu vaikkapa neliömetrille tai jollekin tietylle alueelle, nähdään montako neliömetriä siellä oli ihmisiä. Sen jälkeen on helppo arvioida ihmisten lukumäärä, selittää Lindblom.

- Tämä 90 000 kävijää on tiettävästi Suomen ennätys musiikkitapahtumien yleisömäärässä kautta aikojen. Paljon väkeä on ollut myös esimerkiksi Beach Boysin ja Shakiran konserteissa Kaivopuistossa, Lindblom kertoo.

Urheilutapahtumien puolella jääkiekon MM-kullan kansanjuhla houkutteli Helsingin kauppatorille vuonna 1995 noin 100 000 ihmistä.

Rovaniemi sijoittaa Lordin aukion kaupungin ydinkeskustaan

Rovaniemen kaupunki antaa tunnustusta koko Lordi-yhtyeelle. Kaupunginhallitus on päättänyt tänään, että se sijoittaa rovaniemeläislähtöisen Mr Lordin eli Tomi Putaansuun nimeä kantavan aukion kaupungin ydinkeskustaan Sampo-aukiolle. Lisäksi yhtyeen muut jäsenet kutsutaan Rovaniemen kunniakansalaisiksi.

Kokouksessa käsiteltiin myös Tomi Putaansuulle lahjoitettavaa tonttia. Kaupunginhallitus vahvisti, että Putaansuu saa valita omakotitalotonttinsa itse.

Rovaniemen kaupunki järjestää Lordin kotikaupunkiin oman kansalaisjuhlan. Kaupungin viestintäpäällikön Mikko Jylhän mukaan juhla pidetään Lordi-yhtyeen Rovaniemeltä alkavan maailmankiertueen ensimmäisen konsertin yhteydessä 9. kesäkuuta. Juhlapaikkana on näillä näkymin uusi Lordi-aukio.

Rovaniemen kaupunki perustelee tunnustuspalkintojaan sillä, että Tomi Putaansuu ja Lordi-yhtye ovat häikäisevällä ja ennakkoluulottomalla euroviisumenestyksellään tehneet Rovaniemeä tunnetuksi maailmalla.

Rovaniemi on jo aiemmin ilmoittanut Yleisradiolle, että se on valmis järjestämään euroviisut Rovaniemellä ensi vuonna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.