Mainos

Lordi Moyne halutaan pidättää kuulusteluja varten Ruotsissa

Ruotsin syyttäjäviranomaiset jättivät tänään tuomioistuimelle brittiläistä lordi Moynea koskevan pidätysmääräyksen. Syyttäjäviranomaiset toivovat, että lordi Moyne tulee itse Ruotsiin elokuussa ja suostuu pidätettäväksi.

Lordi Moynea ja toista brittiä, Lindsay Smallbonea, epäillään ruotsalaisviranomaisten mukaan sekaantumisesta ns. Trustor-huijaukseen. Mikäli Moyne ja Smallbone eivät saavu pidätysmääräyksen tuomioistuinkäsittelyyn, joka pidetään aikaisintaan elokuussa, heidät voidaan julistaa vangituiksi poissaolevina. Tällainen julistus on tarpeen, jotta Ruotsin viranomaiset voivat pyytää heidän luovuttamistaan Britanniasta Ruotsiin.

Lordi Moyne, maineikkaan Guinnesin panimosuvun jäsen Jonathan Guinness, hankki ruotsalaisen Trustor-sijoitusyhtiön osake-enemmistön toukokuussa 1997. Syyttäjä Bo Skarinder epäilee, että lordi Moyne ja Smallbone syyllistyivät törkeään petokseen ja törkeään kirjanpitolain rikkomukseen toimiessaan Trustorin hallituksen puheenjohtajana ja toimitusjohtajana.

600 miljoonaa kruunua Trustorin varoja siirrettiin Ruotsin uutistoimiston TT:n mukaan ulkomaille pian lordi Moynen hankkittua yhtiön osake-enemmistön. Viime vuoden lokakuussa Trustorin todettiin joutuneen petoksen kohteeksi, ja varoja on edelleenkin kateissa 485 miljoonaa kruunua, kertoi TT.

Joulukuussa Tukholman käräjäoikeus määräsi Trustorin lopettamaan toimintansa ja jakamaan varansa osakkeenomistajille. Jutun vuoksi etsitään jo ruotsalaista Joachim Posneria, jonka nykyistä olinpaikkaa ei tiedetä.

Lordi Moyne yritti viime vuonna hankkia myös suomalaisten Amerin osake-enemmistön, mutta Amerin suomalaiset omistajat estivät hankkeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.