Mainos

Loput komennusmiehet palaavat töihin

Päivärahoista syntyneeseen mielenilmaukseen osallistui viikon aikana kaikkiaan 3000 ihmistä mm. Neste Oilin Porvoon jalostamolta ja Aker Yardsin telakoilta Turusta ja Raumalta.

Päivärahojen verotuksen takia protestoineet komennusmiehet ja -naiset jatkavat töitään tänään. Kaikkiaan protestissa oli mukana noin 3000 työntekijää, joista osa palasi töihin jo aiemmin. Osa aloitti mielenilmauksen alkuviikosta, jotkut vasta perjantaina.

YIT:n luottamusmiehen Juha Kapiaisen mukaan protesti on ollut osaksi spontaania liikehdintää. Mielenilmaukseen osallistui väkeä muun muassa Neste Oilin Porvoon jalostamolta ja Aker Yardsin telakoilta Turusta ja Raumalta. Mukana oli työntekijöitä myös esimerkiksi Valkeakoskelta, Oulusta, Jämsänkoskelta ja Joensuusta.

Päivärahoja koskeva uusi laki tuli voimaan vuoden alussa. Laki mahdollistaa päivärahojen maksun kahdelta vuodelta. Työntekijät hermostuivat kuitenkin korkeimman hallinto-oikeuden päätökseen, jonka tulkittiin mahdollistavan päivärahojen maksun korkeintaan vuoden komennuksesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.